Angelika
-4 °C
3 °C

Rogán Antal előkerült, és Brüsszelre még jobban ráhozta a frászt

2016.09.14. 19:36 Módosítva: 2016.09.14. 19:48

Rogán Antal is előkerült a kampányban, egy fővárosi fórumon elemezte a a nemzetközi helyzetet. Szerinte Brüsszel "fél a magyarországi népszavazástól", ezért valahogy megpróbálja kikerülni annak politikai következményeit. A propagandaminiszter szerint, ha a magyarok nemet mondanak a kötelező kvótarendszerre, akkor ezt más uniós tagállamok is megtehetik, írja tudósításában az MTI.

A brüsszeli kvótacsomag már elindult az uniós jogalkotás rendszerében, a népszavazásnak azt kell megakadályoznia, hogy ősszel vagy tél elején kötelező erejűvé váljanak az elemei, mondta.

Rogán úgy látja, nem szívtelen a magyar álláspont, hanem éppen hogy helyes, amely szerint működő, erős határral lehet megvédeni az országot és Európát, az útra kelőket pedig Európán kívül kell elhelyezni és támogatni, mert az illegális bevándorlás "a balhét hozza be Európába ahelyett, hogy a segítséget vinné oda", ahol arra szükség van.

Rogán szerint Európában 22 millió munkanélküli van, akiket a belső mobilitás révén lehetne elhelyezni. A német nagyvállalatok adatai szerint csak minimális számú frissen bevándorolt ember tudtak integrálni a munkaerőpiacra, mondta. Azokban az államokban, ahová korábban sok bevándorló érkezett, nem járt sikerrel az integrációjuk, "párhuzamos társadalmak alakultak ki, nagyom sokszor párhuzamos törvényekkel", fejtegette.

Rogán szerint „senki nem gondolja, hogy minden illegális bevándorló potenciális terrorista volna, de azt igen, hogy a terrorszervezetek megpróbálják kihasználni ezt az emberáradatot; az érkezők kapcsán kijelentette, ők "nem ellenségek, hanem áldozatok": áldozatai a hazájukban uralkodó példátlan állapotoknak, Brüsszel elhibázott politikájának és az embercsempészeknek.”

Nem EU-ellenesek vagyunk, de az Európai Unióba léptünk be, nem a brüsszeli bizottság alá.

A közösséget pedig, amelyről úgy nyilatkozott, hogy "sikeres, eredményes, érdemes megvédeni", meg kell tartani a nemzetek Európájaként, nem szabad hagyni, hogy elmozdítsák az Európai Egyesült Államok irányába. Rogán Antal szerint "ha Brüsszel felelősen járt volna el, nem lett volna Brexit". 

Történelmi döntésnek nevezte a népszavazás eredményét az eseményen Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a körzet fideszes országgyűlési képviselője. Hangsúlyozta, hogy a minél nagyobb arányú részvétel és a minél több nem voks támogatja a kormányt a magyar emberek érdekének képviseletében.