Hajdú Péter: Habony Árpád gagmannek jó lenne

2016.09.15. 07:00

Politikához, politikusokhoz való viszonyáról beszélt Hajdú Péter producer, tévés személyiség a 168 órának adott interjújában. Hajdú a terjedelmes interjúban többször is azt állítja, hogy a tévés pályafutásában nem játszott soha szerepet a politika, nem a kapcsolati hálója miatt kapott, kap állami megrendelést, "sosem voltam csókos".

Vagyis szerinte a politikai kapcsolatainak semmi köze ahhoz, hogy a köztévének műsort gyárthat (Magyarország Szépe - az ügyvezetője, a felesége, Sarka Kata). "Ha olyan nagyon csókosok lennénk, miért csak évi egy műsorra kaptunk lehetőséget?". 

A politikának ahhoz sincs köze, hogy a TV2-től elküldték. Szerinte csak arról van szó, hogy Ökrös Gergely programigazgató nem szerette a műsorát, és másra kellett a pénz. Az ATV-hez pedig azért igazolt most, mert még mindig a NévShowr a tévé legnézettebb műsora, és a TV2-ből való távozása után rögtön megkeresték.

Ugyanakkor Hajdú ugyanebben az interjúban előszeretettel ecseteli, melyik politikai vezetővel milyen kiváló kapcsolatot ápol, és hogy mennyire közel áll hozzá a Fidesz politikája.

Nem tagadom, hogy a jelenlegi kormány politikája áll hozzám a legközelebb. De soha nem politizálok, nem fejtem ki nyilvánosan a véleményem.

A soha nem politizáló Hajdú Péter azt azért elárulja, hogy azért nem lép be a Fideszbe, mert "van ott annyi tehetséges ember, nem hiszem, hogy rám lenne szükség."

Hajdú elmondása szerint jóban van Rogán Antallal és Deutsch Tamással, de baloldali kapcsolatai is vannak persze, "Medgyessy Péternek még puszit is adok, annyira közel áll hozzám". Mesterházy Attila vagy Gyurcsány Ferenc is szerinte odamenne az asztalához.

A riporter kérdésére Habony Árpádhoz fűződő kapcsolatáról is beszélt. Elmondása szerint vele soha nem beszélgetett műsorgyártásról, szakmai vonalon nincsenek közös témáik.

Habony mit tud hozzátenni egy talk-show-hoz? Talán gagmannek jó lenne.

Hajdú szerint akkor is a politikáról, fociról és nem a tévézésről beszélgettek, amikor egyszer a lefotózták őket a belvárosban. Hajdú azért tudni véli, hogy a TV2 hírműsoraiba Habony nem szól bele, nem ő rendel lejárató riportokat.