Hétvégére elromlik az idő, hétfőre beköszönt az ősz

2016.09.15. 20:27

Péntekig tart a szeptemberi nyár meleggel, napsütéssel, éjjel hidegfront érkezik, hétvégén csapadékos, hűvösebb időre készülhetünk - közölte a hírt az Időkép, amire kollégánk reakciója az volt, hogy

Na, holnap jövök idén utoljára papucsban.

000 G52YS
Fotó: Justin Tallis

Pénteken sok lesz a napsütés, néhol alakulhat ki frissítő zápor. Péntekig kitombolja magát a szeptemberi nyár, marad a napos, meleg idő, 30 fok körüli csúcshőmérséklettel.

Péntek éjjel azonban hidegfront érkezik, ami a hétvége időjárását is meghatározza. Csapadékos, felhős időre van kilátás, vasárnapra jelentősebb lehűléssel.

Szombaton továbbra is több helyen készülhetünk záporokra, zivatarokra, de nem lesz zárt a felhőzet, hosszabb-rövidebb napos időszakok tehetik barátságosabbá az őszies fordulatot. Az északi tájakon, a Dunántúl északi felén és zivatarok környezetében feltámad a szél. Napközben 20-29 fokig emelkedik a hőmérséklet, délkeleten lesz még melegebb.

Vége

Vasárnapra már jelentősebben visszaesik a hőmérséklet, csak 19-25 fokot mérhetünk. További csapadék az északi tájakon és a Dunántúlon alakulhat még ki. A légmozgás mérséklődik, csakzivatar környezetében erősödhet fel.

Hétfőn csapadékos idő várható, főként a Dunántúlon kísérhetik élénk, helyenként erős lökések az északnyugati szelet. Csupán 18-23 fokos maximumokat mérhetünk és ezzel nagy valószínűséggel lezárul a meleg, nyári idő.