Már 14 gyanúsítottja van a zuglói taxis támadásnak

2016.09.16. 09:08

Tizennégyre nőtt a hétfő hajnali, zuglói taxistámadás gyanúsítottjainak száma - írja az Origo. Három-négy taxis vert egy földön fekvő külföldi férfit, közben tucatnyi kollégájuk nézte végig a brutális verést. Az első verekedő mellett már 13 további gyanúsítottjka van a támadásnak - erről Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője tájékoztatta a Magyar Hírlapot. A 14 ember ellen önbíráskodás miatt folytatnak eljárást.

A támadás részleteit az Origo úgy rekonstruálta, hogy vélhetően félreértés miatt verhették össze a taxisok az amerikai párt. Egy VII. kerületi szórakozóhelyen jártak, valószínűleg a Kazinczy utcában, mielőtt taxiba ültek volna.  A vélhetően ittas turisták útközben vették észre, hogy a taxióra túlpörög. A támadás szemtanújának később azt mondták, hogy ezerforintonként ugrált a számláló. Ekkor szóltak a sofőrnek, hogy álljon meg, és az István utcában kiugrottak a járműből, anélkül, hogy rendezték volna a túlzott számlát.

Később egy újabb kocsit intettek le, de a taxis nem értette, hova akarnak menni, ezért odaadta mobilját a nőnek, írja be ő az úti célt. A turista ekkor rájött, hogy már közel járnak, és szólt a taxisnak, hogy álljon meg, majd meggondolatlanul, a kölcsönkapott mobillal a kezében kiszállt az autóból. A sofőr viszont azt hitte, a nő el akarja lopni a mobilját, és megmarkolta a csuklóját, hogy visszatartsa. A lány barátja viszont a taxis kezére csapott, hogy kiszabadítsa párját. Ezután pánikszerűen menekülni kezdtek, miközben az okostelefon náluk maradt, és beugrottak egy újabb taxiba, szám szerint a harmadikba.

A telefon nélkül maradt sofőr riasztotta kollégáit, és az elvitt készülékben működő GPS-jeladó segítségével követni is tudta a turistákat. A vészjelzésre érkező taxisok a Thököly út és a Zichy Géza utca kereszteződésénél kényszerítették megállásra a menekülők autóját, majd mindkettőjüket megverték, gázspray-vel lefújták - írja az Origo.