Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Blikk: Voldemort felesége két év alatt negyedmilliárdot keresett

2016.09.16. 06:53

Két év alatt százmilliós hasznot fialó céget  sikerült létrehoznia a zsarolási ügyben elhíresült fideszes képviselő, Mengyi Roland feleségének - írja a pénteki Blikk.

Mengyi Ramóna 2014 nyarán alapította egyszemélyes kft.-jét, a tanácsadással foglalkozó Immosolutions Gazdasági Tanácsadó Kft-t, mely már az alapítása évében 13 milliós nyereséget hozott,

a következő évben pedig már megtizenháromszorozta a profitját, és 193 milliós nettó bevétel mellett 168 milliós eredményt produkált

A cégbíróságra beadott tag-gyűlési jegyzőkönyvből nem derült ki, hogy Mengyi felesége hány milliós osztalékot vett ki a cégből, mert üresen hagyták az erről szóló a rubrikát. Az viszont biztos, hogy a bankszámláján több mint negyedmilliárd forint, egész pontosan 254 millió 366 ezer forint, a házi pénztárban pedig 2,5 millió forint volt.

A Blikk szerint az anyagi szempontból üstökösszerű felívelés ellenére a papíron ingatlanközvetítéssel, vagyonkezeléssel és tanácsadással foglalkozó cég sok szempontból alig mutat életjeleket. A vállalkozás székhelyeként megadott zuglói családi házban például semmi sem jelzi azt, hogy itt található az Immosolutions Kft., noha a jogszabályok szerint fel kellene ezt tüntetni. A szomszédok Mangyi Ramónát is utoljára egy éve látták a helyszínen. 

Mengyi felesége egyébként a politikus életútjáról írt cikkünkben is előkerül. Az asszonyt már házasságuk előtt is agilis vállalkozóként ismerték, akinek nagy szerepe volt abban, hogy Mengyi politikusi pályára állt. Mengyi Ramónának a kétezres években is voltak ingatlanközvetítő cégei, méghozzá a józsefvárosi Fidesz egyik alapítójával, Juharos Róberttel közösen. 

Ahogy arról írtunk, a Parlament hétfőn felfüggesztette a Voldemort néven elhíresült fideszes politikus mentelmi jogát, akit az ügyészség csalással és befolyással való üzérkedéssel vádol.