Tasnádi Pétert kiengedték a börtönből

2016.09.16. 10:30 Módosítva: 2016.09.16. 11:23

Letöltötte büntetését, és szeptember 16-án boldogan kiszabadult a tiszalöki börtönből Tasnádi Péter. Nézze meg az MTI helyszíni tudósítását az alábbi galériában:

A Bors szerint a volt üzletembert néhány hete akarata ellenére átvitték a pszichiátriára a börtönből.  Tasnádi egy egri öröklakásban akar új életet kezdeni élettársával és iskoláskorú lányával.

Tasnádit 1992-ben felfüggesztett börtönre ítélték zsarolás, lőfegyverrel való visszaélés miatt, majd 1999-ben az első magyar maffiaper főszereplője lett. Négy és fél év börtönt kapott. 2006-ban azzal vádolták, megbízást adott volt felesége megölésére, sósavval öntette le anyósa arcát. Ebben az ügyben 2012-ben ítélték jogerősen hét évre.

Felmentették a vesztegetési ügyben

Szerdán érkezett a hír az MTI-től, hogy jogerősen felmentette Tasnádi Pétert egy igazságügyi szakértő megvesztegetésével kapcsolatos vád alól a Fővárosi Ítélőtábla szerdán kihirdetett másodfokú ítéletében. Az ügyészség szerint Tasnádi Péter 2006-ban hárommillió forintot adott egy orvos szakértőnek azért, hogy egy ellene folyó másik eljárásban számára kedvező szakvéleményt adjon.

Az ügyben öt évvel később emeltek vádat, majd az elsőfokú bíróság felmentette Tasnádi Pétert és két vádlott-társát, az orvos szakértőt és egy ügyvédet, aki a vád szerint a vesztegetési pénz egy részét átadta.

A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla azonban 2014-ben Tasnádi Péter és az ügyvéd vonatkozásában hatályon kívül helyezte a nem jogerős ítéletet és új eljárást rendelt el. Akkor csak az orvos szakértő felmentése emelkedett jogerőre. Ezután egy másik elsőfokú bíróság mentette fel Tasnádit és az ügyvédet, fellebbezések folytán azonban ismét másodfokra került az ügy.

Szerdán a megismételt másodfokú eljárásban a Fővárosi Ítélőtáblán az ügyész néhány mondatos perbeszédében másodszor is hatályon kívül helyezést, az elsőfokú eljárás harmadszori lefolytatását kérte. Ugyanakkor a megvádolt ügyvéd védője szerint már csak azon folyhat a vita, hogy bizonyítottság vagy bűncselekmény hiányában mentsék fel védencét.

Régen fekete Mercedesszel csinálta

Tasnádi Péter ellen korábban többször indult büntetőeljárás súlyos bűncselekmények miatt és többször el is ítélték, de előfordult már az is, hogy felmentették a vádak alól. 2004-ben egy négy és fél éves börtönbüntetés után szabadult ki (önbíráskodás, súlyos testi sértésre való felbujtás és adócsalás miatt ült), akkor még kicsit más stílusban nyomult,az MNO tudósítása szerint "a Kozma utcai börtön kapujában, csuklyás testőrök vártak rá, majd luxus Mercedesbe szállva elviharzott".