Lázár szerint nem Orbánról szól a népszavazás

2016.09.18. 18:51

Lázár János a Csongrád megyei Ambrózfalván tartott utcafórumon fejtette ki véleményét az október 2-ai népszavazással kapcsolatban. A térség országgyűlési képviselője szerint 

Nem a kormányról vagy Orbán Viktorról kell véleményt mondani, hanem személyes sorsukról dönthetnek az emberek az október 2-ai népszavazáson.

Lázár arra kérte a résztvevőket, hogy mindenképpen vegyenek részt a referendumon, hiszen arról kell határozniuk, hogy gyermekeik, unokáik milyen országban nőjenek fel. Elismerte, hogy az érkezők között vannak, akik segítségre szorulnak, de szerinte ezt ott kell megadni, ahonnan elindultak.

A politikus szerint a magyar határhoz érkezők 95 százaléka azonban azért kelt útra, mert jobban akar élni, szociális segélyt, lakást, munkát, egzisztenciát szeretne.

Úgy fogalmazott, Németország vagy Ausztria saját kontójára hívja Európába őket, elképzelhetetlen, hogy idedobjanak nekünk 100 ezer embert, akinek lakást, szociális ellátást kell adni.

A kormány felkészült, hogy akár a teljes román-magyar határszakaszon kerítésrendszert építsen, ha esetleg ősszel új bevándorlási hullám érné el Magyarországot. A szerb-magyar határszakaszt jelenleg nyolcezer rendőr és katona védi. A probléma azonban nem oldódott meg Líbiában, Török- és Görögországban milliók várnak arra, hogy elindulhassanak - tette hozzá Lázár.