Rossz idők járnak a Móricz tolvajaira

2016.09.18. 17:22

Miután a múltkor a szomszédos Karinthy Frigyes úti villamosmegállóban osztozkodó tolvajokat fogták el pár perc után a biztonsági kamera felvételei alapján, most a Móriczon lévő buszmegállóban eljáró festmény- és alvóember-abuzáló pénztárcatolvaj járt rosszul.

A szeptember 17-én (vagyis szombat) hajnalban bűnöző bűnözőt kapták el, ugyancsak egy utcai kamerának köszönhetően, ugyancsak nagyon gyorsan. Hajnali 4 óra 55 perc körül járunk a Bartók Béla úton, amikor, figyeljenek:

Kifosztás

Az elkövető a 39 éves K. István, aki ekkor és itt „kivette az alvó sértett zsebéből a pénztárcáját, majd el akarta hagyni a helyszínt, de a bűncselekmény elkövetését egy térfigyelő kamera rögzítette, így a rendőrök hamar tetten érték és elfogták” – áll a rendőrségi közleményben. Ami így folytatódik: „Ruházatának átvizsgáláskor előkerült a sértett pénztárcája, egy festmény, valamint több olyan eszköz is, amely bűncselekmény elkövetésére alkalmas.”

K. István nem először tévedt meg, a nyomozók a férfi zuglói lakásán tartott házkutatáskor további két – a rendőrök szerint feltehetően bűncselekményből származó – keretezett gobelinképet találtak és foglaltak le. Ha ismerősek a képek, jelentkezzen, a boldog tulajdonos egyszer biztos visszakaphatja az értékét.