Jolán
2 °C
4 °C

Hálapénz elfogadása miatt nyomoznak egy orvos ellen

2016.09.19. 21:20
Az egyik budapesti kórház feljelentette a saját orvosát hálapénz elfogadása miatt, a TV2 Tények szerint. Az orvos azzal alapozta meg a gyanút, hogy egy tragikusan végződő műtét után a rokonságnak visszaküldött 50 ezer forint hálapénzt. A BRFK nyomoz.

Mint arról beszámoltunk, Molnár András, a 100 tagú cigányzenekar egykori zenészének felesége kórházba került, majd egy rutinműtétet hajtottak rajta végre, a Blikk korábbi cikke szerint azonban problémák léptek fel a műtét során, majd a nő húsz nappal később meg is halt.

A műtét előtt az orvosnak adott 50 ezer forintos hálapénzt az orvos postai csekken, a kórház címéről küldte vissza a családnak.

A Tények szerint a 61 éves nő gyomorpanaszokkal ment orvoshoz, aki daganatgyanú miatt műtétet javasolt. Az operáció során átvágták az asszony epevezetékét, ezért vérmérgezést kapott és meghalt. Az operációt végző orvos nem sokkal később visszautalta az 50 ezer forintos hálapénzt. 

A kórház feljelentette az orvost a hálapénz miatt, mert azt tilos elfogadni. A BRFK a TV2-nek azt írta, hogy az ügyben a rendőrség nyomozást folytat vesztegetés elfogadásának gyanúja miatt. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?