Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Jogsértő a kétfarkúak plakátjainak letépkedése

2016.09.19. 16:20

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szerint jogsértő, hogy Szombathelyen letépkedték a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) plakátjait, írja az MTI. A testület hétfői ülésén ugyanakkor egy másik ügyben az MKKP-t elmarasztalta amiatt, hogy egy soproni önkormányzati épületre engedély nélkül ragasztott népszavazási plakátot.

A párt plakátjait szeptember 10-én tépkedték le Szombathelyen. A testülethez benyújtott kifogás alapján megállapították a jogsértéseket, de – mivel az elkövetők ismeretlenek maradtak – nem tudták eltiltani őket a további jogsértéstől.

Más kifogások is érkeztek plakáteltávolításokról több településről, de ezeket a beadványokat – formai hibák miatt – érdemi vizsgálat nélkül utasította el az NVB.

Az MKKP-t ugyanakkor elmarasztalták amiatt, hogy aktivistái Sopronban a Liszt Ferenc konferencia-központ mellvédjére pénteken plakátokat helyeztek el. A kifogást Fodor Tamás polgármester nyújtotta be, azt jelezve, hogy a plakátkihelyezéshez a tulajdonos önkormányzat hozzájárulása lenne szükséges, ám ezt ők nem adták meg. A testület a jogsértést megállapítva eltiltotta az egyik – fényképen is azonosítható  aktivistát, Vörös Viktort, aki MSZP–DK–Együtt–PM színeiben nyert a helyi közgyűlésben mandátumot, és eltiltotta a további jogsértésektől

Az NVB határozatai nem jogerősek, ellenük öt napon belül jogorvoslattal lehet élni a Kúriánál.