24 órás felügyelet mellett szökött meg a kórházból, holtan találták az idős nőt

2016.09.20. 09:00

A Bors információi szerint belső vizsgálatot rendeltek el a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky kórházban, miután szeptember 11-én annak ellenére eltűnt a kórházból egy 73 éves nő, hogy 24 órás felügyeletet rendeltek hozzá.

Az idős nő két nappal korábban került az intézménybe erős szívfájdalmai és zavartsága miatt. Unokája a lapnak elmondta, hogy a nő a kórházban sokszor nem tudott magáról, néha azt hitte, hogy otthon van. Az orvosok Alzheimer-kórra gyanakodtak, de a vizsgálatokat hétfőre halasztották - erre azonban már nem kerülhetett sor, mivel a nő vasárnap este eltűnt a kórházból.

Mikor bekerült, egyből azt mondták, hogy huszonnégy órás felügyeletet igényel. Érthetetlen, hogyan hagyhatta el mégis a kórházat. A kamerákon az látszik, hogy nem sokkal hét előtt lépett ki az ajtón. A kórház viszont azt ál­lítja, hogy csupán kilenc körül vették észre az el­tűnését, ami nagyon furcsa. Ráadásul csak éjfélkor értesítették a rendőrséget, míg minket körülbelül fél egykor

- nyilatkozta Kovács Krisztina, a nő unokája.

A 73 éves nő holttestét egy héttel később, az Új Köztemető közelében, egy erdős területen találtak meg. A családja jogi útra tereli az esetet.