Direkt fellökte, majd arcon lőtte a járókelőt a VII. kerületben

2016.09.21. 11:16

A Fővárosi Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés kísérletével és felfegyverkezve elkövetett garázdasággal vádolja azt a 25 éves férfit, aki két évvel ezelőtt Budapest belvárosában egy átalakított gáz-risztófegyverrel több embert is megtámadott.

A vádlott 2014 júliusában szerzett egy gáz- és riasztófegyvernek minősülő, forgótáras pisztolyt és több lövedéket. Később a fegyvert és a gumilövedékeket is átalakították, hogy nagyobbat tudjon vele lőni.

A vádlott 2014. szeptember 18.-án késő este részegen magához vette a fegyvert, megtöltötte a szintén átalakított - acélgolyóval bélelt - gumilövedékkel, majd a Keleti pályaudvarra ment. Odalépett egy számára ismeretlen férfihoz, megszólította, megragadta a vállát, elővette a pisztolyt, és ráfogta. Dulakodás alakult ki közöttük, de a sértettnek sikerült elmenekülnie - közölte az ügyészség.

A vádlott tovább sétált a VII. kerületi Nefelejcs utcába. Az utcában szándékosan nekiütközött a járdán vele szemben sétáló sértett vállának. Amikor a sértett hátranézett, a vádlott odalépett hozzá, a pisztoly csövét a férfi arcához tartotta és – bár a férfi megpróbálta azt az arcától eltolni – a fegyvert elsütötte. A sértett eszméletét vesztve a földre zuhant, a vádlott pedig tovább sétált. A járókelők értesítették a mentőket.

A sértett a lövés következtében arccsonttörést, valamint olyan további súlyos sérüléseket szenvedett el, amiktől életveszélyes közeli állapotba került, csupán a véletlennek volt köszönhető, hogy ez nem következett be. A lövés miatt a sértettnek romlott a hallása, ez maradandó károsodásnak számít.

A vádlott ezután minden előzmény nélkül a VIII. kerület, Baross téren lévő buszmegállóban szólított meg egy férfit és egy nőt, majd a férfihoz lépett és a mellkasához emelte a pisztolyt. A sértettek sietve elhagyták a megállót, a vádlott azonban követte őket, majd kétszer a levegőbe lőtt.

A férfi ellen vádat emeltek, akár tizenegy évet is kaphat. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport