Életfogytiglanra ítélték a hitele miatt gyilkoló férfit

2016.09.22. 11:46

A Szegedi Ítélőtábla jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntette azt a férfit, aki még 2013-ban az otthonában támadt rá egy szolnoki házaspárra: a férjet négy lövéssel megölte, a feleséget megsebesítette. Az 53 éves vádlott legkorábban 30 év letöltése után helyezhető feltételesen szabadlábra, írja az MTI.

Az ítélőtábla csütörtökön előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés, rablás, lőfegyverrel visszaélés és magánlaksértés bűntettében, valamint súlyos testi sértés kísérletében mondta ki bűnösnek a férfit. A vádlott indítéka az lehetett, hogy kilencmilliós jelzáloghitele és egy ugyanekkora autólízing-tartozása volt. Ezért elhatározta, hogy kirabolja a vele korábban üzleti kapcsolatban álló szolnoki férfit és feleségét.

2013. május 27-én egy olyan időpontot választott, amikor tudta, hogy a házaspár egyedül lesz, autóvásárlás ürügyén felment a szolnoki lakásukra. Miközben a nő belekezdett az adásvételi szerződés kitöltésének, csőre töltötte illegálisan beszerzett pisztolyával arra kényszerítette a feleséget, hogy kötözze meg a férjét. Ekkor követelte a pénzt, azt mondta, a viperával egyenként töri el az asszony csontjait, ha nem kapja meg. A nő engedelmeskedett, mintegy 1,4 millió forintnyi valutát és ékszert vett elő a széfből és adott át a támadónak. 

Ezzel nem érte be, még több pénzt követelt: a viperával fenyegetőzött tovább. A férjnek ekkor sikerült részben kiszabadítania magát, ezt kihasználva a felesége az ablakon át kiszökött az utcára. A támadó közben a viperával fejen ütötte. A nő elmenekülése után a férj dulakodni kezdett a támadóval, de ő négy lövést leadva megölte.

Az asszony a közeli adóhivatalból kért segítséget. A vádlott elmenekült a helyszínről, de a rendőrök még aznap este a városban elfogták. Az 53 éves férfi az utolsó szó jogán arra hivatkozott, egy elszámolási vita durvult el, és azt mondta, nagyon bánja a történteket.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport