Vádat emeltek a prostituáltakat súlyzóval verő férfi ellen

2016.09.22. 08:45

A Ceglédi Járási Ügyészség kerítés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal az abonyi a férfival szemben, aki Olaszországban több nőt, köztük saját élettársát prostituáltként dolgoztatott. A vele szembeszegülőket székkel, súlyzóval és ököllel verte. Előzetes letartóztatásban van a tárgyalásáig, derül ki az ügyészség közleményéből.

A férfi 2011-től kezdve arra beszélt rá az ismeretségébe tartozó nőket, hogy prostituáltként dolgozzanak Magyarországon és az olaszországi Riminiben. Arra kényszerítette őket, hogy a keresetüket adják át neki, Volt olyan áldozata, akitől a több mint 10 millió forintnyi eurót vett el, amelyet külföldön megkeresett. Ha a nő haza akart jönni, vagy a férfi kevesellte a bevételt, akkor megfenyegette a sértettet, hogy elmondja a rokonainak, mivel foglalkozik, majd őt és a családját is megveri. 

2013 áprilisától a saját élettársát is prostitúcióra bírta, akinek eleinte Kecskemét térségében, később Olaszországban, Riminiben kellett dolgoznia. Az ezzel szembeszegülő nőt ököllel, székkel, súlyzóval verte. A sértett 2015 júliusáig mintegy 9,5 millió forintot keresett, amit átutalt a férfinak, akinek sem munkahelye, sem semmilyen más keresete nem volt.

A vádlott 2015 nyarán korábbi élettársát súlyos fenyegetésekkel arra kényszerítette, hogy több százezer forint hitelt vegyen fel, és azt adja át neki. A nő félt a férfitól, ezért felvette a kölcsönt, kifizette, a hitelt azóta is törleszti.

A Ceglédi Járási Ügyészség kerítés bűntettével, zsarolás bűntettével, kitartottság bűntettével és más bűncselekményekkel vádolja a férfit, aki előzetes letartóztatásban várja a tárgyalását.