Migránsok vertek meg egy magyar kamionsofőrt Franciaországban

2016.09.22. 18:29 Módosítva: 2016.09.23. 11:43

Migránsok vertek meg egy magyar kamionsofőrt Franciaországban, a férfit kórházban ápolják - közölte az M1 híradója alapján az MTI. Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) sajtófőnöke a híradónak azt mondta, folyamatos kapcsolatban vannak a férfivel és családjával.

Az M1 híradójának a kamionsofőr felesége levélben számolt be az esetről. Azt írta, férje a Calais felé tartó autópálya egyik parkolójában töltötte pihenőidejét, amikor hajnalban arra ébredt, hogy mozog a kamion. Miután kiszállt, négyen támadtak rá, hátulról fejbe vágták, a fejét, az arcát és a mellkasát ütötték egy vasszerszámmal. A férfinak sikerült visszamásznia a járműbe, de a támadók betörték a fülke ablakát, és tovább ütötték. Végül egy francia kamionos hívott segítséget.

Egyelőre a nyelvi nehézségek leküzdése érdekében kértek segítséget, hogy kommunikálni tudjanak a hatóságokkal.

A rendőrség az orvosi ellátás után hallgatja majd ki a kamionsofőrt, addig ujjlenyomatokat gyűjtenek.

A férfi közben elhagyhatta a Calais-i kórházat, ahol ellátták, majd további vizsgálatokra egy száz kilométerre lévő nagyvárosba szállították.

Arc- és fejsérülései és a kapott nagy mennyiségű fájdalomcsillapító miatt valószínű, hogy az áldozat későbbi kihallgatására lesz szükség. A férfi alig tud beszélni, a támadók a fogait kiverték, és egy kombináltfogóval ütlegelték a fejét.