Szabolcs
20 °C
35 °C

Vona szerint napokon át követték olasz paparazzók

2016.09.22. 14:30 Módosítva: 2016.09.22. 14:32

Vona Gábor Breaking news! – Olasz magánnyomozókat küldött rám egy magyar megrendelő. Ugyan ki lehet? címmel írt bejegyzést a Facebookra, melyben azt állítja, csütörtök reggel a kisfia vette észre az iskola előtt, hogy valaki fotózza őket egy kocsiból.

Az iskola rendőre elindult az autó felé, a Jobbik pártelnöke pedig – miután beküldte az iskolába megijedt gyerekét – szintén az autó után sietett, ami menekülni kezdett, de befordult egy zsákutcás parkolóba.

Az autóból kiszálló személy feltett kezekkel szállt ki, mint amikor egy bűnözőt tetten érnek. Mr. Gabornak hívott és angolul sűrűn az elnézésem kérte. Magát olasz újságírónak nevezte és elmondása szerint csak fényképeket akart készíteni, és sajnálja, neki is van gyereke, de sajnos ez a munkája. Amikor megkérdeztem, kinek dolgozik, azt mondta, egy olasz ügynökségnek. Mire azt mondtam, hogy ez így nem kerek, kibökte, hogy azoknak pedig egy magyar megrendelő fizet.

Vona szerint az autóban ülő fotós mellett egy másik volt fotós is volt a helyszínen, aki egy bokorban bujkált. A kihívott rendőr felvette az adatokat, az olaszok pedig Vona állítása szerint számtalan hazugságba keveredtek. Először azt állították, hogy csak az iskola előtt fotózták őt, majd kiderült, hogy aznap reggel Vona kollégája már látta az autójukat a politikus háza előtt. Erre Vona megkérdezte tőlük, hogy honnan tudták a lakcímét, mire az a válasz érkezett, hogy  múlt pénteken követték őt haza a Parlamenttől – ami azért érdekes, mert aznap nem járt a politikus a Parlamentben. 

A pártelnök szerint lehet erre azt mondani, hogy ezek csak paparazzók, akik készíteni akartak néhány érdekes képet – „lehet, de nagyon nem valószínű”.

Elmondom én, mire gondolok, ne kerülgessük a forró kását. Szerintem a Fidesz újabb mocskos akciójáról van szó. Úgy tűnik, már nagyon félnek. Ezek szerint mégis igaz az a folyosói pletyka, hogy Orbán Viktor kiakadt a múlt hétfői napirend előtti vita után, és kiadta a kilövési engedélyt rám a sajtósainak.

Vona felidézi, hogy Spéder Zoltánról, a CEMP és az Index tulajdonosáról is olasz paparazzókkal csináltak anyagot. De mint ismert, készült már megfigyeléses riport Volner Jánosról, a Jobbik képviselőjéről a Ripostban és Juhász Péterről, az Együtt politikusáról is a TV2-n.

Vona posztjában Habony Árpádnak azt üzeni, hogy megteszi az ilyenkor szükséges jogi lépéseket, és nem fog összeomlani, csak még elszántabban küzdeni, hogy eljöjjön az igazság pillanata, amikor a Fidesznek felelnie kell azért a sok mocsokért, amit az országgal tesz.

A pártelnök ezzel a megjegyzéssel zárja posztját:

Ezt meg csak úgy a dühös apuka jogán: Miért nem tudtok tiszta eszközökkel küzdeni, nyomorultak?