Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Stefánia
2 °C
9 °C

Népszabadság: Matolcsy új párjának testvére is az MNB-nél dolgozik

D  YT20160517008
2016.09.24. 08:25

A jegybankelnök Matolcsy György új élettársának, Vajda Zitának a húga is az MNB-ben dolgozhat, írja a szombati Népszabadság.

A cikk szerint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egyik szeptemberi tanulmányának szerzőjét úgy hívják, hogy Vajda Kitti. Rákérdeztek az MNB-nél, ahol azt a választ kapták, hogy a „Magyar Nemzeti Bank állományában 2013. októbere óta van Vajda Kitti nevű munkavállaló, a jegybank Oktatási Igazgatóságának szakértője.”

Hivatalos megerősítést vagy cáfolatot nem kapott a lap arról, hogy csak névazonosságról van-e szó, vagy tényleg Vajda Zita testvéréről, ugyanakkor több jegybanki forrásuk is "tudni véli", hogy az említett Vajda Kitti a testvére Vajda Zitának. Nem kaptak választ arra sem, hogy mennyit keres Vajda Kitti. 

Arra a kérdésre, hogy ki döntött a felvételéről, írtak-e ki pályázatot és mi alapján esett rá a választás, annyit közölt az MNB, hogy „a munkavállaló az MNB általános felvételi folyamata szerint került kiválasztásra”.

A lap emlékeztet arra, hogy a Figyelő interjújában rákérdeztek Vajda Zitánál a trafiknyertes testvérére. Vajda Zita erre azt felelte:„a húgomról is annyit mondanék, hogy ő is egy kétdiplomás szakember, közgazdász.”

A Népszabadság kereste a Vajda nővéreket, de hiába. Elérte viszont Vajda Zita édesanyját. Ő a lap szerint nem cáfolta az értesülést, majd újbóli visszakérdezésre kitért a válaszadás elől.