Pillanatok alatt, minden előjel nélkül kivágták a Bocskai úti fákat

2016.09.24. 11:03

Láncfűrész hangjára ébredtek az éppen felújítás alatt álló Bocskai út elején, a metrómegálló közelében lakók szombaton reggel. Több olvasónk is jelezte, hogy nyolc körül elkezdtek kivágni egy fát az út közepén lévő elválasztószigetről, a frissen épült parkoló mellől.

Akkor még azt hitték, csak ritkítják a lombot, vagy azt az egy fát vágják ki, de aztán egy-két órán belül az egész területet megkopasztották. Állításuk szerint meglepetésként érte őket az egész.

Egyik olvasónk azt is írta, hogy 3-4 évvel ezelőtt tervben volt egy mélygarázs építése a Bocskai úton, "amit végül elvetettek, részben a fák és a lakossági ellenállás miatt. Ebben nagyon aktív volt a Levegő Munkacsoport, ők felmérték a fák állapotát."

Most a metró liftig vágják ki őket sorban, még 3 db van meg...

- írta délelőtt. A mélygarázs-ügyről a Levegő Munkacsoport ezen a linken írt részletesebben, a lényege, hogy a 4-es metró miatt akart a BKK mélygarázst, de az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatal és az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség elutasította a kérelmet. 

A Főpolgármesteri Hivatal még júliusban a felújításról azt közölte előzetesen, hogy

a zöldfelületek rendezése során több mint száz díszfát és ezernél több cserjét ültetnek, továbbá mintegy tizenkétezer négyzetméteren tereprendezési, humuszolási és füvesítési feladatokat végeznek.

Feltettük kérdéseinket a Főkertnek, a Fővárosi Önkormányzatnak és a BKK-nak, amint válasz érkezik a kivágások hátteréről, közölni fogjuk.