Kedden felébresztik a mélyaltatásban tartott rendőrnőt

2016.09.26. 23:26

Frissítés 09.27: A körúti robbantás kérdéseit ebben a cikkben gyűjtöttük össze

Akár magánéleti bosszú is állhat a körúti robbantás mögött. Népszabadság úgy tudja, hogy a Nemzeti Védelmi Szolgálat – a rendőrség 2011-ben létrehozott belbiztonsági titkosszolgálata – ennek a lehetőségét is vizsgálja. A szerelmi bosszú lehetősége mellett „megvizsgálják a két rendőr intézkedéseit is, hogy nem kerültek-e konfliktusba olyan személlyel vagy bűnszervezettel, akiktől esetleg nem áll távol az efféle bosszú” – írta a lap, megjegyezve, hogy a felvételen látszik, ahogy a robbantó a detonáció után rejtekéből előbújva rögtön a rendőrök felé megy, majd átlép a fején megsérült rendőrnőn.

Kedden kísérletet tesznek az orvosok a mélyaltatásban lévő rendőrnő felébresztésére, így szerencsés esetben a súlyosan sérült rendőrnő – aki mellett vele járőröző társa a lábán sebesült meg – választ adhat arra, hogy ismeri-e a térfigyelő kamerán látható férfit, aki a merényletet a jelek szerint végrehajtotta.

Hétfő délután a nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség vette át, miután a merényletet minden bizonnyal kifejezetten a rendőrök ellen követték el.

Újszerű házi bomba

Budapesten hat robbantásos merényletet hajtottak végre házi készítésű bombával a rendszerváltás óta, ám a facsavarokkal, szögekkel teletömött szombati bomba különbözött tőlük. Szerencse az is, hogy nem sérültek meg sokkal többen a merényletben: a  repeszeket 187 méterre is megtalálták a Teréz körúti robbantás helyszínétől.

 A rendőrség  hatvan ország bűnüldöző szerveivel lépett kapcsolatba, hasonló merényletek iránt érdeklődve. A TEK, az Alkotmányvédelmi és az Információs Hivatal a hazai szélsőséges csoportokat is ellenőrzi, hogy kiderítsék, van-e olyan csoport, amely robbantásra készülhetett.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport