Kiadta a rendőrség a körúti robbantásról készült videofelvételt

2016.09.26. 15:35 Módosítva: 2016.09.26. 16:01

Frissítés 09.27: A körúti robbantás kérdéseit ebben a cikkben gyűjtöttük össze

A rendőrség több mint másfél nappal a szombat esti Teréz körúti robbantás után kiadta azt a videofelvételt, amelyen látható a halászkalapos elkövető, a robbantásban megsérült rendőrök, és az utolsó másodpercekben a robbantás is:

Robbantás után még odalépett a rendőrökhöz az elkövető

A most nyilvánosságra hozott felvételen jól látszik az elkövető, aki a felvétel elején elmegy a nem teljesen látszó kapualjig, majd onnan visszasétál a kamera irányába. Aztán megint előkerül, beáll ugyanabba a kapualjba, megvárja az arra sétáló rendőröket, majd jön a robbantás. Feltehetően ebből a videóból vágták ki azt a képet is, amit vasárnap reggel a kihallgatásokon mutattak meg a tanúknak.

A rendőrség korábban egy 20-25 év körüli, körülbelül 170 centiméter magas, világos horgászkalapot, sötét vászondzsekit, kék farmernadrágot és fehér sportcipőt viselő férfit nevezett meg elkövetőnek. A videofelvétel után fotókat is közölt a rendőrség az elkövetőről.

A Készenléti Rendőrséghez tartozó Nemzeti Nyomozó Iroda nettó 10 millió forint nyomravezetői díjat tűzött ki a Teréz körúti robbantás elkövetőjének kézre kerítésére. Ez a pénz annak fizethető ki, aki az elkövetőről olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyekkel a tettes azonosítható, és a gyanú megalapozottá válik. A nyomravezetőnek az eljárásban el kell mondania mindent, amit tud. Ha szükség van rá, kérhet tanúvédelmet is. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli.

atoltozott

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkára hétfőn az Országgyűlésben azt mondta, hogy a hatóságok 145 kamerafelvételt vizsgáltak át. 

Mint mondta, a nyomozás eddigi adatai szerint a támadás célpontjai a rendőrök voltak, „a rendőrség és a magyarok elleni támadás” történt. A rendőrség pedig együttműködik a TEK-kel, a titkosszolgálatokkal és az NVSZ-szel, hogy minél előbb elkapják a tettest.

Közben az ügy iratai megérkeztek az ügyészségre. A nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség folytatja, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport