Elhagyhatta az intenzív osztályt a körúti robbantás egyik áldozata

2016.09.27. 17:55

Stabil, kielégítő az állapota a Teréz körúti robbantásban megsérült két rendőrnek, válaszolta az Országos Rendőr-főkapitányság a Híradó kérdésére kedden. "Férfi kollégánk elhagyhatta az intenzív osztályt, munkatársnőnket továbbra is ott ápolják" – közölték.

Közben az ORFK kommunikációs szolgálata az MTI-vel közölte, hogy a rendőrség a határoknál szigorított ellenőrzés során, robbanóanyagok után kutatva, vizsgálja az utasoknál lévő tárgyakat és gépjárműveiket.

Papp Károly országos rendőrfőkapitány vasárnap jelentette be, hogy a szakmai protokollnak megfelelően elrendelte a robbanóanyagra, robbanószerre vonatkozóan a szigorított ellenőrzést a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a közúti határátkelőhelyeken, és elrendelte valamennyi nemzetközi személyszállító vonat rendőri ellenőrzését és kísérését.

A szombat esti, Teréz körúton történt robbantással kapcsolatban Orbán Viktor kedden elmondta, hogy "semmilyen jel nem mutat arra, hogy bármilyen összefüggés lenne a migránsválság és a robbantás között". A rendőrség hétfőn kiadta a térfigyelő kamerák robbantóról készült felvételeit. A feltételezett elkövető egy 20-25 év közötti, 170 centiméter magas férfi, aki az elkövetéskor fehér horgászkalapot, sötét vászondzsekit, kék farmernadrágot és fehér sportcipőt viselt. Az országos rendőrfőkapitány 10 millió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport