Vérengzés a a szomódi struccfarmon, kutyák tépték szét a madarakat

2016.09.27. 07:46

Két nagy testű rottweiler tépte szét a szomódi struccfarm négy struccát, kettő madarat pedig egy életre megsebesített - írja a Kemma.hu.

A lap szerint a településen évek óta nagy látványosságnak számít Nagy Gábor struccfarmja, óvodás és iskoláscsoportok járnak hozzá, hogy a lehető legtöbbet megtudják a kétméteres afrikai madarakról. 

A minap szemtanúk látták, hogy két nagyobb testű fekete rottweiler kutya a kerítés alatt átbújt és darabokra tépte szét a struccokat. A házigazda másnap szembesült azzal, mi történt, ugyanis a tragédia éjszakáját követő reggel érkezett haza.

Az önkormányzat szerint öt rottweiler kutya van a településen. Ebből az egyik csak hasonlít az imént említett kutyafajtára, keverék. Vagyis a nyomokból és a sebesülésből nem lenne nehéz kideríteni, melyik állat marcangolta szét a struccokat. Az idő azonban nem kedvez Nagy Gábornak, mivel  haláltusát vívott strucc okozta rúgások meggyógyulnak a kutyákon, a gazdájuk pedig gondoskodhat arról is, hogy a kertben hagyott szökési nyomok végleg eltűnjenek.