Vona újabb lesifotóst kergetett el, üzent a megrendelőnek

2016.09.27. 12:32 Módosítva: 2016.09.27. 13:54

Múlt héten írtuk meg, hogy a Jobbik elnöke leleplezett egy olasz fotóst, aki napok óta követte. Feltételezése szerint a Habony Árpádhoz közeli médiumok rendelték meg a megfigyelését, ami egyébként törvényellenes.

Vona kedden a Facebookon azt írta, hogy ismét fotós vadászott rá, ezúttal a Kossuth tér sarkán. Mint írja,

egy járókelő hívta fel a figyelmünket, hogy a szomszéd utcából, egy autó mögött fotóznak bennünket. A leleplezett fotós elmenekült. Úgy tűnik, a történet folytatódik. Üzenem a megrendelőnek, hogy kifejezetten motivál az érdeklődésük, és ha gondolják szívesen egyeztethetünk a heti programomról.

Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője közölte, hogy a Vona Gábort is érintő megfigyelési ügy vizsgálatát indítványozzák a parlament nemzetbiztonsági bizottságánál. Mint mondta, Mirkóczki Ádám a nemzetbiztonsági bizottság ülésén a Belügyminisztérium és az Országos Rendőr-főkapitányság képviselőitől a fotós és társának kihallgatásáról érdeklődne, az AH-tól pedig azt kérdezné, tártak-e fel nemzetbiztonsági kockázatot, állhat-e idegen ország titkosszolgálata vagy hírszerzése az ügy mögött, továbbá hogy van-e összefüggés Spéder Zoltán, Volner János, Vona Gábor, Juhász Péter és Simicska Lajos ügye között. A szóvivő közölte, hogy Vona Gábor hivatalosan is elindította a szükséges lépéseket az Alkotmányvédelmi Hivatalnál.