Ferenc
10 °C
29 °C

Felfüggesztett börtön a Századvég-igazgató támadójának

2016.09.28. 13:25

Gyorsított eljárásban ítélte el a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság azt az 57 éves férfit, aki szeptember 16-án az Eurocenter parkolójában megtámadta G. Fodor Gábort, a Habony-érdekcsoportba tartozó Századvég Alapítvány elnök-helyettesét, stratégiai igazgatóját, egy online revolverújság főszerkesztőjét. 

A Fővárosi Főügyészség közlemény szerint "az internetes portál főszerkesztője" egy kolléganőjével együtt gyalogosan haladt a munkahelye felé. Az elkövető felismerte őt, utána eredt, majd fejére olvasta Tóbiás József volt szocialista pártelnök feleségének lepornószínésznőzését, majd "hátulról tenyérrel fejen ütötte" (azaz adott egy tockost). G. Fodor közölte a támadóval, hogy fel fogja jelenteni a rendőrségen, aki ennek ellenére a szitkozódást tovább folytatta, majd még egyszer hátulról, tenyérrel fejen ütötte, illetve egy alkalommal leköpte a sértettet.

Dálnoki László egyébként a Magyar Nemzetnek azt nyilatkozta, hogy a verés szerinte nem volt verés.

Ha megvertem volna, kiskanállal szedik össze. De az undorító lett volna, mivel én 120 kiló vagyok, ő meg csak 50.

A verést a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság mégiscsak verésnek mondta ki, a férfit pedig garázdaság és becsületsértés vétségében ítélte 6 hónap fogházbüntetésre, melynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.