Nagyon keresik a rendőrjárőrök mellett elsétáló nőt

2016.09.28. 11:16 Módosítva: 2016.09.28. 11:30

A Központi Nyomozó Főügyészség közleményt adott ki, amely szerint

kérik azon emberek jelentkezését, akik a rendőrség által közzétett videófelvételen felismerik magukat, és még nem került sor tanúkénti kihallgatásukra. Kiemelten kérik azon hölgy jelentkezését, aki a robbantás előtt pár másodperccel elsétált a rendőrjárőrök mellett.
A robbanás helyszínét rögzítő biztonsági kamera felvételei
A robbanás helyszínét rögzítő biztonsági kamera felvételei
Fotó: Police.hu

A főügyészség kéri, hogy a rendőrjárőrök mellett elsétáló nő, valamint azok, akik felismerik magukat a videón, jelentkezzenek a rendőrségnél a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06/80-620-107 számon, vagy a Telefontanú 06/80-555-111 zöld számán.

A rendőrség 18 perces, teljes videója itt nézhető meg. Az Index két és fél perces, összevágott videójában a járőrök mellett elsétáló nő 01:42-kor lép be a képbe és 02:00-ig látható, a robbanás 02:02-kor következik be:

Robbantás után még odalépett a rendőrökhöz az elkövető

A KNYF emellett arra kér mindenkit, hogy

aki Budapest közigazgatási területén található videókamera által készített felvétellel rendelkezik, a szeptember 24-25. napján készült felvételeket őrizze meg.

Mint ismert, a szombati robbantás miatt a főügyészség több ember és hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt folytat nagy erőkkel nyomozást a rendőrség közreműködésével.

A rendőrség a robbantás elkövetésével egy 20-25 év körüli, körülbelül 170 centiméter magas, világos horgászkalapot, sötét vászondzsekit, kék farmernadrágot és fehér sportcipőt viselő férfit nevezett meg. A robbantásról készült videofelvétel után fotókat is közöltek az elkövetőről, továbbá 10 millió forintos nyomravezetői díjat tűztek ki annak, aki az elkövető személyével, illetve tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik.

A Teréz körúti merényletről készült cikkeinket itt olvashatja el.>>

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla