Állítása szerint nem tudott a robbantásról a Teréz körúti hajléktalan

2016.09.29. 23:41

A felrobbantott Teréz körúti üzlet előtt rendszeresen alvó hajléktalan azt állítja, nem tudott előre a robbantásról, és magától ment múlt pénteken este hajléktalanszállóra – írja a 24.hu.

Bár a Velvet tudósítása szerint a rendőröknek korábban nem sikerült beszélniük a hajléktalannal, a 24.hu riportere szóra tudta bírni. A férfi azt állította, nem kereste fel és nem kérte meg senki, hogy menjen el a kapualjból a robbantás előtt, nem tudta, mi készül. Azóta már hallott a merényletről, ami sokkolta, két napja nem tud aludni.

A hajléktalan állítása szerint múlt hét pénteken nem vitték el, maga ment be egy hajléktalanszállóra, mert nagyon rossz állapotban volt, két hete nem evett, és gyógyszerekre is szüksége volt. Korábban a Velvetnek egy lány a robbantás helyszínénél azt mondta, hogy valakik a detonáció előtti délután elvitték a hajléktalant.

A 24.hu-nak a férfi azt is elmondta, a rendőrök azóta már kihallgatták, de azt, hogy pontosan milyen kérdéseket tettek fel neki, nem mondta el. Viszont arra panaszkodott, senki nem hiszi el neki, hogy nem tudott a készülő robbantásról. A hírportál riportja szerint a közeli nyilvános vécé lejárójához is visszatértek a hajléktalanok, ők a robbantáskor épp a Nagymező utca környékén voltak. Tőlük is vettek DNS-mintát, és kihallgatták őket.

Szeptember 24-én este a Teréz körút 4. előtt feltehetően egy szögbombát, de legalábbis repeszanyaggal dúsított, házi készítésű bombát robbantottak. A robbantásban két rendőr megsérült, egyikük életveszélyesen, de őt azóta már kiengedték az intenzívről. Az országos rendőrfőkapitány vasárnapi sajtótájékoztatóján azt mondta, a robbantás célpontjai a rendőrök voltak.

A rendőrség emberölés kísérlete miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. Az elkövető 170 cm magas, 20-25 éves, világos horgászsapkát, sötét vászondzsekit, kék farmert és fehér sportcipőt viselt, de úgy tudni, nem sokkal a robbantás után átöltözött. 10 millió forintos nyomravezetői díjat tűztek ki a tettes kézre kerítésére.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport