Előbb a kutyáját, majd magát ölte meg az állatkínzó Egyházasrádócon

2016.09.29. 08:57

Az Állatvédők Vasi Egyesületének jelezték, hogy Egyházasrádócon az egyik kutyát nem etetik, emiatt mindig ugat és vonyít, írja a Bors. A szervezet tagjai csak a rendőrség segítségével tudtak bejutni a helyszínre, ahol borzalmas állapotban találták a kutyát, egy rövid láncra tekeredve élt egy szeméthalmon.

Az eset nyilvánosságra kerülte után a kommentelők nem kímélték Sz. Zoltánt, az eb gazdáját, akit a falu egyik része tönkrement házassága és alkoholizmusa miatt sajnált, a környékbeliek másik fele szerint ez viszont nem mentség arra, hogy nem gondozta kutyáját.

A férfit bevitték a körmendi rendőrkapitányságra, ahol büntetés kiszabását helyezték kilátásba. Azzal védekezett, hogy a kutya folyton kiszökött és megtizedelte a környékbeli baromfikat.

Az állatvédők vasárnap ismét megkeresték a férfit, hogy vele együttműködve a kutyát jobb körülmények közé tudják helyezni, élelmezni, egészségi állapotát helyreállítani, de nem nyitott nekik ajtót. Hétfőn visszamentek, hogy átvállalják az állat további ellátását. A férfi behívta őket az udvarra, de azt mondta, hogy a kutya már nincs a tulajdonában. Az állatvédők szerint zaklatott állapotban volt, a ruháján alvadt vér látszott, ezért értesítették a rendőrséget. A jelek arra utalnak, hogy a kutya életét különös szenvedést okozva oltotta ki. 

A rendőrségi kihallgatás után a férfi hazament, és házának udvarán felakasztotta magát a diófájára.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelki elsősegély számot!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport