Julianna, Lilla
1 °C
11 °C

Titokban kilépett az MSZP-ből az egyik budapesti polgármester

2016.09.29. 14:43
Szabados Ákos 1998 óta Pesterzsébet polgármestere, MSZP-s parlamenti képviselő is volt, de 2009-ben maga mondott le a mandátumáról. A Magyar Idők most, a kampányhajrában hozta le, hogy kilépett az MSZP-ből, holott már tavaly december óta nem a párt tagja. A kilépést azonban valóban nem kommunikálta az MSZP.

Kilépett a Magyar Szocialista Pártból Szabados Ákos, Budapest XX. kerületének polgármestere - írta a kvótaszavazás hajrájában a Magyar Idők, amelynek a tényt a polgármester megerősítette.

A lap azonban azt elfelejtette hozzátenni, hogy a kilépés nem új, nem valamilyen mostani konfliktus eredménye. Szabados már tavaly kilépett az MSZP-ből, 2015 decemberében kapta meg erről a hivatalos papírt - mondta az Indexnek Hiller István, aki az MSZP helyi parlamenti képviselője. 

Hiller szerint a viszony nem romlott meg a párt és Szabados között, "töretlen az együttműködés", így valószínűleg

2019-ben is megkapja az MSZP támogatását, ha indulni kíván a pesterzsébeti polgármesterségért függetlenként. 

Ugyanezt megerősítette az Indexnek Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke, aki azt mondta, hogy "töretlen a bizalom", és Szabados a következő választáson is megkaphatja a szocialisták támogatását.

Szabados Ákos 1994-ben lett önkormányzati képviselő, rá egy évvel pedig alpolgármester Pesterzsébeten. 

Először 1998-ban választották polgármesterré, azóta mindig újraválasztották. 2002–2009 között MSZP-s országgyűlési képviselő is volt, 2002-ben és 2006-ban az MSZP budapesti területi listájáról került be a törvényhozásba. A parlamenti mandátumáról 2009. április 6-án viszont lemondott - ezzel is jelezte, hogy nem ért egyet maradéktalanul az akkori kormányzati politikával.

A polgármesteri tisztséget viszont megtartotta, és a kerületben 2014-ben a parlamenti választásokon is tudott győzni az MSZP, Hiller Istvánt itt választották meg egyéni képviselőnek. 

Szabados mostani kilépése után immár csak két kerületet vezet MSZP-s polgármester: a XIII., illetve a XIX. kerületet.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!