Magyarul beszélt a robbantó

2016.09.29. 08:51 Módosítva: 2016.09.29. 14:45

A Bors úgy tudja, hogy a Teréz körúti robbantás elkövetője a robbanás után ledobta horgászkalapját, lecserélte fehér sportcipőjét, majd a Blaha Lujza tér felé indult el. Az egyik szórakozóhely előtt nekiment egy kidobónak, akitől tiszta magyarsággal kért elnézést.

Az értesülést sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta Simon Richárd, a Központi Nyomozó Főügyészség helyettes szóvivője. Azt ugyanakkor elárulta, hogy eddig közel 200 bejelentés érkezett a lakosságtól az üggyel kapcsolatban. A kamerafelvételeken is látható szemtanúk közül már sokakat sikerült azonosítani és meghallgatni. Jelentkezett például az a nő is, aki a robbanás előtt fél percben gyalogosan előzte meg a rendőrőrjárőröket.

A 168 óra pár napja azt írta, hogy a feltételezett elkövető a robbantás után a Kürt utca felé távozott. A kalap ledobása és a cipő lecserélése után a Dob utca érintésével, a Kertész utcán haladva ment a Blaha Lujza térre - és ezt több kamera rögzítette. Ha nem látta senki, akkor szaladt, ha voltak körülötte, akkor csak sétált, hogy ne keltsen feltűnést. A lap információi szerint volt tettestársa, aki a Blaha Lujza téren vált el tőle - ezt az információit azonban nem sikerült megerősíttetniük.

atoltozott

A Bors úgy tudja, hogy a robbantásban életveszélyesen megsérült rendőrnő, A. Szabina továbbra sincs kihallgatható állapotban, bár az intenzív osztályt elhagyhatta. A Blikk ugyanakkor arról ír, hogy a robbanás pillantára továbbra sem emlékszik. Mint írják, a mélyaltatásból felébresztett rendőrnő megismerte rokonait, ami bizakodásra adhat okot. A lap szerint koponya-, nyak- és lábsérülést szenvedett, és több életmentő műtéten is átesett.

Mint megírtuk, a KNYF szerdán kérte azon emberek jelentkezését, akik a rendőrség által közzétett videofelvételen felismerik magukat, és még nem került sor tanúkénti kihallgatásukra. Emellett a rendőrség felhívást tett közzé, hogy ha van valakinek a birtokában „bármilyen hang- vagy képfelvétel, amely a robbantás körülményeinek felderítését, illetve az elkövető azonosítását segítheti, azt szíveskedjen a nyomozóhatóság rendelkezésére bocsátani”. A felvételeket online is fel lehet tölteni a robbantas.bm.gov.hu címre.

Frissítés 15 órakor: a KNYF tájékoztatása szerint a robbantással kapcsoaltban eddig 320 bejelentés érkezett a rendőrség zöld számára, 160 kamerafelvételt foglaltak le, a BM oldalára pedig 18 videó- és képfelvételt töltöttek fel az állampolgárok. A bejelentések ellenőrzése és a kamerafelvételek elemzése folyamatosan zajlik.

A Teréz körúti merényletről készült cikkeinket itt olvashatja el.>>