Árpád
-2 °C
4 °C

Adományokat gyűjt a fagyállós gazda a milliós perköltségre

2016.10.01. 09:49
Neki kell kifizetni a több, mint egymilliós perköltséget, ezért pénzt gyűjt.

Bár a jogerős ítélet nagyon kedvező lett végül a fagyállós gazdaként elhíresült a Vajtai Pál számára, mint a szombati Blikk írja, mégis nagyon el van keseredve, mert a bíróságtól egy 1 300 000 forintos csekket kapott. Neki kell ugyanis megfizetni a büntetőügyének költségeit. Vajtai Pál azonban ezt nem annyira szeretné, ezért inkább segítséget kér, adományból szeretné összeszedni a pénzt az adósságra, amit 15 napon belül rendeznie kell. Mivel a fagyállós gazda felfüggesztett börtönbüntetést kapott, teljesen bevett gyakorlat, hogy neki kell kifizetni a perköltséget, Vajtai azonban sokallja az összeget.

A Blikk által megszólaltatott ügyvéd szerint az összeg viszont teljesen reális, mivel a tárgyalás során rengeteg szakértőt kellett bevonni a vizsgálatba. A számlát mindenképpen ki kell fizetni, Vajtai azonban kérhet részletfizetést, - ő inkább mégis inkább adományt gyűjtene. Ezért már Facebook-csoportot is alapított, emellett árverésre bocsátaná megmaradt borait. Kérdés persze, hogy ki meri majd meginni azokat.

A Fővárosi Ítélőtábla szeptemberben, másodfokon jelentősen enyhítette Vajtai Pál, a fagyállós gazdaként elhíresült vácszentlászlói férfi büntetését. A férfi hét év letöltendő helyett másfél év, három évre felfüggesztett börtönt kapott, és a közügyektől sem tiltották el. A vácszentlászlói férfi 2013-ban a fosztogatásokat megelégelve fagyállót öntött a meggyborába, és a tolvaj belehalt a mérgezésbe. A jogi érvelés szerint azonban Vajtai nem ölési szándékkal öntött fagyállót a borba.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?