Feloszlatta magát a képviselő-testület, egy tag utána öngyilkos lett

2016.10.01. 20:12

A Beol.hu írt egy cikket pénteken arról, hogy Sarkadkeresztúr képviselő-testülete feloszlatta magát. Bakucz Péter polgármester (Fidesz-KDNP) szerint több oka is volt annak, hogy így döntöttek: a Békés megyei település költségvetési gondokkal küzd, és személyes ellentétek is elősegítették a döntést.

Ezt erősítette meg az újságnak Orodán Istvánné képviselő (Fidesz-KDNP), aki szerint a polgármester nem működött együtt a testülettel, pedig egy éve megígérte, hogy így fog tenni. Orodán szerint megingott a polgármesterbe vetett bizalom, ráadásul ezt tetézték a település pénzügyi problémái. A képviselő szerint egy sikertelen projekt miatt több millió forintot inkasszóztak az önkormányzattól, ez végül egészen odáig durvult, hogy „a közfoglalkoztatottak fizetése is veszélybe került, noha az arra szánt forrás mindig pontosan érkezik az önkormányzathoz. Kértek egy könyvvizsgálói jelentést is, ami alátámasztotta a felvetéseiket, hogy valami nincs rendben.” - írja a Beol.hu.

Az időközi önkormányzati választást a helyi választási bizottság december 18-ára tűzte ki.

A Békés megyei híreket gyűjtő Vitalap.hu-n pénteken jelent meg a hír, hogy meghalt Tóth László, a sarkadkeresztúri önkormányzat képviselő-testületének feloszlatását megszavazó képviselők egyike, a településügyi és humánpolitikai bizottság tagja. A lap úgy tudja, hogy Tóth öngyilkos lett.