Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ugyanolyan hátizsákban volt a bomba, mint amit a Teréz körúti hajléktalantól elloptak

2016.10.01. 10:33 Módosítva: 2016-10-01 10:33:55

Interjút adott a Borsnak az a hajléktalan, aki 16 éve él a Teréz körút 4. alatt, abban a kapualjban, ahol egy hete bomba robbant. Varga Pál a lapnak azt mondja, hogy

három hónapja ellopták innen a hátitáskámat, ezt a rendőrök is tudják. Azt mondták, a robbantó pont ugyanolyat használt. Túl sok a véletlen egybe­esés. Az én hátizsákom, az én helyemen.

A rendőrök először a robbantás másnapjának reggelén, három órán keresztül hallgatták ki a hajléktalan férfit, aki a robbantáskor egy hajléktalanszállón volt. Majd hétfőn és szerdán ismét, akkor DNS-mintát és ujjlenyomatot is vettek tőle. A lap szerint a DNS-mintáit a rendőrök feltehetően összevetik majd a robbantáshoz használt táska maradványaival.

robbantó

Varga Pál ismét megcáfolta a pletykát, hogy a robbantás előtt elküldték volna őt a helyszínről. Megismételte, hogy akkor már két hete nem evett, és olyan rosszul volt, hogy hagyta magát rábeszélni a szociális munkások által, hogy bemenjen egy hajléktalan szállóra. Mint mondja,

éjfél körül volt, amikor az egyik szállós átkapcsolta a csatornát a hírekre. Így tudtam meg, mi történt. Azonnal felismertem a helyemet. Levert a víz, olyan rosszul lettem, mentőt akartak hívni.

A férfit nagyon megrázták a történtek, a két sérült rendőrt jól ismerte, gyakran elbeszélgettek vele.

Mindketten nagyon kedvesek. Biztos vagyok benne, aznap is jöttek volna hozzám, de nem voltam itt.

Varga Pál egyébként a robbantástól függetlenül nagyon rossz helyzetbe került, csütörtökön megszüntették a 26 ezer forintos rokkantnyugdíját és munkaképesnek nyilvánították. Húsz éve él az utcán, korábban szobafestő, kőműves volt, de egy autóbaleset miatt súlyos agysérülést szenvedett.

A Teréz körúti robbantásról készült cikkeinket itt olvashatja. >>