Árpád
-2 °C
4 °C

Fél hatig a hódmezővásárhelyiek voltak a legaktívabbak

2016.10.02. 19:24

Megnéztük, hogy délután fél hatig hogyan szerepeltek a megyei jogú városok, és ezt egy infografikán megmutatjuk. Emlékeztetőül: az országos részvételi arány 17.30 órakor 39,88% volt.

Az ország második legnagyobb területű települése, Lázár János szülővárosa, Hódmezővásárhely állt az élen 49,46 százalékkal. A Miniszterelnökséget vezető miniszter alaposan kivette a részét a kampányból: volt olyan nap, amikor négy helyen is járt.

Az ellenpólus a szomszédos Szeged 33,35 százalékkal, ahol a szocialista Botka László a polgármester. 

Jól kirajzolódik, hogy a hagyományosan baloldali, de a legutóbbi önkormányzati választások óta döntően fideszes vezetésű városok elmaradtak az országos átlagtól: Salgótarján 35,62, Miskolc 37,57, Pécs 34,66, Tatabánya 36,08, Dunaújváros 34,62 százalékon állt. Kósa Lajosnak is fájhat a feje, mert a debreceniek mindössze 38,68 százaléka ment el szavazni fél hatig. (Itt Papp László a polgármester, Kósa pedig a térség országgyűlési képviselője.)

Jellemzően a dunántúli városok (Szombathely, Veszprém, Sopron, Győr, Kaposvár) szerepeltek átlagon felül, de keleten Eger is jól teljesített.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?