Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Orbán nagyszerű eredményről beszélt, és kezdeményezi az alaptörvény módosítását

HUSZ1789
2016.10.02. 21:41 Módosítva: 2016-10-02 23:49:15

„Tizenhárom évvel azután, hogy egy népszavazáson nagy többséggel az EU-csatlakozásról döntöttünk, nagyszerű eredményt értünk el, mert felülmúltuk a csatlakozásról szóló népszavazás eredményét” – értékelte a kvótanépszavazás első adatait Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz eredményváró központjában, a budapesti Bálnában, ahol a kormánypártok vezetői és szimpatizánsai vastapssal fogadták.

Tizenöt százalékkal többen vettek részt, mint a legutóbbi európai parlamenti választáson.

A fegyver elég erős lesz Brüsszelben

– tette hozzá.

Tízből kilenc ember Magyarország önálló döntési joga mellett szavazott. Büszkék lehetünk arra, hogy az EU első és eddig egyetlen tagállamaként a magyarok véleményt nyilváníthattak a bevándorlás kérdéséről, mondta a kormányfő, majd megismételte a népszavazási kampányban már bevált mondatokat:

Magyarország, gyermekeink és unokáink jövőjéről van szó. Modern kori népvándorlás zajlik.

Orbán szerint a magyarok ma megfontolták Brüsszel javaslatát a bevándorlók szétosztásáról. „Brüsszel vagy Budapest, ez volt a kérdés, és mi úgy döntöttünk, hogy a döntés joga kizárólag Budapestet illeti meg” – mondta, hozzátéve, hogy „ma elindultunk egy úton, ami hosszú lesz, komoly csaták és nehéz ütközetek várnak ránk”.

Két dolgot kell ezért tennie a kormánynak: 

  1. alaptörvény-módosítási javaslatot nyújt be a parlamentnek, mert közjogi döntéssel kell felruháznunk az emberek akaratát;
  2. Brüsszelben is érvényt kell szerezni a népszavazási eredménynek.

„Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!” – a szokásos fordulattal fejezte be néhány perces szónoklatát Orbán Viktor.

A 444.hu szerint a sajtótájékoztatón csak az operatőrök és a technikusok lehettek jelen, az újságírók egy kivetítőről nézhették Orbánt, és így természetesen kérdezni sem tudtak tőle.