Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szabó Tímeáék a Kossuth téren az új baloldali összefogásról beszéltek

2016.10.02. 17:34

Vasárnap délután 16 órakor kezdődött el a Párbeszéd párt (ez a PM, az egykori LMP-s szakadárok új neve) tüntetése a Kossuth téren, melyen a szervezők és a rendőrség szerint 1000-1500 ember vett részt.

A színpad mellett szocialista politikusok is megjelentek, köztük Lendvai Ildikó és Hiller István. Utóbbi az Indexnek azt mondta, nem véletlen, hogy szombaton az MSZP-tüntetésén ott volt Karácsony Gergely, most pedig ő ment ki a PM rendezvényére. Mint fogalmazott, reméli, hogy az együttműködés folytatódhat majd, mindenesetre a kvótareferendum kérdésében egyetértenek.

A tüntetés legfontosabb bejelentése Szabó Tímea szájából hangzott el, aki elmondta, ellenzéki előválasztásokat akarnak, és október 24-én szeretnének leülni az ellenzéki pártokkal, hogy megvitassák annak részleteit. A cél, hogy egyetlen ellenzéki jelölt induljon el minden egyéni körzetben. Bár a Jobbikra külön nem tért ki, az utalásaiból az derült ki, hogy csak a baloldali pártokat próbálja összefogásra bírni.

A tüntetésen felszólalt Bibó István fia, ifjabb Bibó István is. Elmondta, először saját gondolataival akart jönni, de aztán meggondolta magát, és végül apjáét vette elő: Bibó István-szövegeket olvasott fel egy papírról.

A rendezvény levezetésekor Papp Réka Kinga állt színpadra, aki a Wellhello Apu, vedd meg c. dalát adta elő, zongorakísérettel, Fluor Tomiék dalszövegét Orbán Ráhelnek címezve. Ezt követte a Repül a bálna a Republictól, majd ötkor eleredt az eső, és a demonstráció átalakult esernyős tüntetéssé.