Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

430 bejelentés érkezett a Teréz körúti robbantóról

2016.10.03. 17:11

Hétfő délutánig 430 bejelentés érkezett a rendőrség ingyenes számára, valamint 30 kép- és videofelvételt töltöttek fel a szemtanúk az erre létrehozott oldalra. A Központi Nyomozó Főügyészség a rendőrséggel együttműködve ellenőrzi és elemzi a információkat.

Az azonosításhoz még mindig a lakosság segítségét kérik
Az azonosításhoz még mindig a lakosság segítségét kérik

Mint ismeretes, egy eddig ismeretlen személy szeptember 24-én éjjel robbantott a VI. kerületi Teréz körúton. A robbantásban megsérült két rendőr állapota azóta javult. Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség előre kitervelten, több ember és hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt nyomoz soron kívül, nagy erőkkel, a nyomravezetőnek nettó 10 millió forintot ajánlottak fel.

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának hétfői zárt ülése után a sajtónak nyilatkozó bizottsági tagok azt mondták, legvalószínűbb hogy a rendőrség mint szervezet ellen irányult a támadás. A Hvg.hu szerint akár 100-200 méterről is működött volna szerkezet távirányítója, ráadásul más, hasonlóan kódolt nyitó is működésbe hozhatta volna a bombát.

Az elkövető azonosításához továbbra is kérik a lakosság segítségét a 107, 112 központi segélyhívók valamelyikén, illetve személyesen bármelyik rendőri szervnél.