Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Facebook-üzenetben gyalázza a nem jól szavazó helyieket egy fideszes polgármester

2016.10.03. 12:17

Sipeki Zsolt, a Pest megyei Dánszentmiklós fideszes polgármestere nem fogta vissza magát a vasárnapi népszavazás közben, és utána. A csalódottságát a Facebook-oldalán fejezte ki: akik nem mentek el szavazni, azok szerinte

felelőtlen, a közösség dolgaival nem törődő, önző jellemek, akik jelen állapotukban a statisztikai adat szerepét töltik be.

Elemzésében azt is kifejtette, hogy szerinte Dánszentmiklóson „az igenek száma elhanyagolható lesz, mivel az elmeháborodottak száma elhanyagolható a településen”. Pár sorral lejjebb az érvénytelenséget a nihil, a felelőtlenség és öncélú okoskodás következményének nevezi, ami szerinte hazaárulás.

Egy korábbi, vasárnap délutáni posztjában a 3000 fős település harmadáról mondott véleményt, amikor megírta, hogy melyik szavazókörben a legalacsonyabb a részvétel, és hozzátette: „Ne hagyjuk, hogy a nemtörődöm, felelőtlen emberek hitványsága határozza meg Dánszentmiklós és Magyarország jövőjét! Irány a szavazófülke.”

Végül Dánszentmiklós picivel az országos átlag (43,88 százalék) alatt teljesített, a választásra jogosultak 43,16 százaléka szavazott érvényesen. Sipekit utolértük telefonon, azt elismerte, hogy ő írta a posztokat, de nyilatkozni nem akart.