Facebook-üzenetben gyalázza a nem jól szavazó helyieket egy fideszes polgármester

2016.10.03. 12:17

Sipeki Zsolt, a Pest megyei Dánszentmiklós fideszes polgármestere nem fogta vissza magát a vasárnapi népszavazás közben, és utána. A csalódottságát a Facebook-oldalán fejezte ki: akik nem mentek el szavazni, azok szerinte

felelőtlen, a közösség dolgaival nem törődő, önző jellemek, akik jelen állapotukban a statisztikai adat szerepét töltik be.

Elemzésében azt is kifejtette, hogy szerinte Dánszentmiklóson „az igenek száma elhanyagolható lesz, mivel az elmeháborodottak száma elhanyagolható a településen”. Pár sorral lejjebb az érvénytelenséget a nihil, a felelőtlenség és öncélú okoskodás következményének nevezi, ami szerinte hazaárulás.

Egy korábbi, vasárnap délutáni posztjában a 3000 fős település harmadáról mondott véleményt, amikor megírta, hogy melyik szavazókörben a legalacsonyabb a részvétel, és hozzátette: „Ne hagyjuk, hogy a nemtörődöm, felelőtlen emberek hitványsága határozza meg Dánszentmiklós és Magyarország jövőjét! Irány a szavazófülke.”

Végül Dánszentmiklós picivel az országos átlag (43,88 százalék) alatt teljesített, a választásra jogosultak 43,16 százaléka szavazott érvényesen. Sipekit utolértük telefonon, azt elismerte, hogy ő írta a posztokat, de nyilatkozni nem akart.