Lemond Pécs fideszes alpolgármestere

2016.10.03. 11:18

Október végén lemond tisztségéről Girán János (Fidesz-KDNP), Pécs alpolgármestere. Az önkormányzati közleményben azt írták: a tisztséget a 2014-es helyhatósági választások óta ellátó Girán János a jövőben a "stratégiai fejlesztések polgármesteri főtanácsadójaként", szakmai területen kíván a városért dolgozni.

A politikus nyilatkozata szerint a jövőben a megyeszékhelyen indult úgynevezett okos város, zöld város és zöld főváros programok megvalósításáért, valamint a "közösségvezérelt helyi fejlesztések" elnevezésű projekt megvalósításáért dolgozik majd.

Girán János a közleményben kiemelte: Páva Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármesternek eddig csak szóban jelezte döntését, amelyet hivatalosan az október végi közgyűlésen fog bejelenteni, "megjelölve a lemondás időpontját".

Azt is nyilvánvalóvá tette: egyéni önkormányzati képviselői mandátumát a jövőben is megtartja, választókerületét továbbra is a Fidesz-KDNP frakció tagjaként képviseli.

A Pécsi Újság.hu hírportál hétfőn közölt információi szerint Girán János helyett Decsi István, a Fidesz-KDNP közgyűlési frakcióvezető-helyettese töltheti be a tisztséget.