Nem magánéleti bosszú állhat a Teréz körúti robbantás hátterében

2016.10.03. 10:02 Módosítva: 2016.10.03. 10:58

A Magyar Idők úgy értesült, kizárható, hogy magánéleti problémák állnának a szeptember 24-ei, Teréz körúti robbantás hátterében. A lap szerint egyre több jel mutat arra, hogy a támadó profi volt, aki tudta, mit tesz: a bombát korábban kipróbálhatta.

A robbantásban életveszélyesen megsérült rendőrnőt már kihallgatták a nyomozók, mindenre emlékszik, ezért zárta ki az ügyészség, hogy féltékenységből robbantott volna az elkövető, vagy esetleg szerelmi háromszög állna a háttérben.

A robbantást követő percekben készült felvétel a helyszínről
A robbantást követő percekben készült felvétel a helyszínről
Fotó: Olvasónk, László / Index

A rendőrség vasárnap hajnalban új videó- és fényképfelvételt hozott nyilvánosságra. A videón az látszik, ahogy a feltételezett elkövető egy boltban vásárol, és az a horgászkalap van rajta, amit a robbantáskor is viselt. Az utolsó képen látható, ahogy valaki elbiciklizik a robbantás későbbi helyszínén, a rendőrség ezt a személyt keresi, hátha látott valamit, ami segítheti a nyomozást.

Mint ismert, a rendőrség 10 millió forintos nyomravezetői jutalmat is felajánlott az elkövető kézre kerítése érdekében, de egyelőre ez sem vezetett eredményre. Az ügyészség továbbra is a lakosság segítségét kéri.

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának tagjai hétfőn zárt ülésen kaptak tájékoztatást a robbantással kapcsolatos nyomozásról. A bizottság szocialista elnöke, Molnár Zsolt közölte, hogy ezen újfent kiderült, hogy semmilyen ideológiai - különösen nem iszlám - háttérről nincs szó. Szél Bernadett, az LMP bizottsági tagja szerint sem dzsihadista, sem terrorszál nem merült fel az ügyben. Ugyanakkor a fideszes Németh Szilárd szerint az előre eltervezetten, több ember ellen elkövetett emberölési kísérlet ügyében a hatóságok több verziót is felállítottak, és még egyet sem zártak ki, de a legvalószínűbb, hogy a rendőrség volt a célpont.

Mint Németh Szilárd elmondta,

az ügyészség, a rendőrség, valamennyi hatóság nagy erővel dolgozik, hogy azonosítsák az elkövetőt, és megelőzzenek egy újabb hasonló cselekményt.