Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem magánéleti bosszú állhat a Teréz körúti robbantás hátterében

2016.10.03. 10:02 Módosítva: 2016-10-03 10:58:33

A Magyar Idők úgy értesült, kizárható, hogy magánéleti problémák állnának a szeptember 24-ei, Teréz körúti robbantás hátterében. A lap szerint egyre több jel mutat arra, hogy a támadó profi volt, aki tudta, mit tesz: a bombát korábban kipróbálhatta.

A robbantásban életveszélyesen megsérült rendőrnőt már kihallgatták a nyomozók, mindenre emlékszik, ezért zárta ki az ügyészség, hogy féltékenységből robbantott volna az elkövető, vagy esetleg szerelmi háromszög állna a háttérben.

A robbantást követő percekben készült felvétel a helyszínről
A robbantást követő percekben készült felvétel a helyszínről
Fotó: Olvasónk, László / Index

A rendőrség vasárnap hajnalban új videó- és fényképfelvételt hozott nyilvánosságra. A videón az látszik, ahogy a feltételezett elkövető egy boltban vásárol, és az a horgászkalap van rajta, amit a robbantáskor is viselt. Az utolsó képen látható, ahogy valaki elbiciklizik a robbantás későbbi helyszínén, a rendőrség ezt a személyt keresi, hátha látott valamit, ami segítheti a nyomozást.

Mint ismert, a rendőrség 10 millió forintos nyomravezetői jutalmat is felajánlott az elkövető kézre kerítése érdekében, de egyelőre ez sem vezetett eredményre. Az ügyészség továbbra is a lakosság segítségét kéri.

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának tagjai hétfőn zárt ülésen kaptak tájékoztatást a robbantással kapcsolatos nyomozásról. A bizottság szocialista elnöke, Molnár Zsolt közölte, hogy ezen újfent kiderült, hogy semmilyen ideológiai - különösen nem iszlám - háttérről nincs szó. Szél Bernadett, az LMP bizottsági tagja szerint sem dzsihadista, sem terrorszál nem merült fel az ügyben. Ugyanakkor a fideszes Németh Szilárd szerint az előre eltervezetten, több ember ellen elkövetett emberölési kísérlet ügyében a hatóságok több verziót is felállítottak, és még egyet sem zártak ki, de a legvalószínűbb, hogy a rendőrség volt a célpont.

Mint Németh Szilárd elmondta,

az ügyészség, a rendőrség, valamennyi hatóság nagy erővel dolgozik, hogy azonosítsák az elkövetőt, és megelőzzenek egy újabb hasonló cselekményt.