Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fűrészpor borítja Makót

2016.10.04. 15:22

Újra fűrészpor teríti be a makói Bárányos soron működő pelletüzem környékét, írja a Délmagyar.

A 11 főt foglalkoztató, környezetkímélő tüzelőanyagot előállító üzem először tavaly év elején borította be apró szemű fűrészporral Makót. Akkor a próbaüzemmel együtt járó kellemetlenségről beszélt a cég operatív igazgatója, és megígérte, hogy az új szűrőberendezések mérsékelni fogják a szennyezést. Ez így is történt, azonban a Délmagyar szerkesztőséget az elmúlt hetekben több környéken élő kereste meg azzal, hogy ha nem is állandóan, de ismét gond van.

1280
Fotó: Szabó Imre / Délmagyar

Egyikük, Szalma Mihályné azt állítja, hogy az udvarukon száll a por, ami aztán rátelepszik mindenre, még szellőztetni, teregetni sem tud. A kiskertjükből meg alig maradt valami, katasztrófa sújtotta övezet, minden növény foltos, azt már az állatok sem szívesen eszik meg.

Az MBH Zrt. most azt közölte, hogy tudnak a problémáról, és komolyan is veszik, arra gyanakodnak, hogy a beszállítóiktól érkező alapanyag minőségével lehet gond. Mint Burján Zoltán a lapnak elmondta, még idén megszüntetik a kéményt, és a távozó, fűrészport is tartalmazó vízgőzt egy medencén keresztül fogják kivezetni, ami reményeik szerint teljesen megszünteti a porkibocsátást.