Bebe jószolgálati nagykövet lett

2016.10.05. 12:32

Abebe Dániel aka. Bebe 15 évig volt a Back II Black zenekar frontembere, most szólóban és zenekarával, a Bebe and the Change nevű formációval zenél, de újabban jószolgálati nagykövet lett. Az énekes arra szeretné felhívni a lakosság figyelmét jószolgálati nagykövetként, hogy nem csak itthon vannak nehézségek, hanem világszerte sok helyen kell a segítség - közölte a társaság.

Bebét hétvégén a fennállásának 10 éves születésnapját ünneplő Magyar Afrika Társaság, Közép-Európa legnagyobb nemzetközi segélyezéssel és fejlesztéssel foglalkozó nonprofit ernyőszervezetének elnöke, Balogh Sándor kérte fel, hogy Szijjártó Sarolta mellett jószolgálati nagyköveti feladatokat lásson el.

"Nem pusztán itthon vannak nehézségek, hanem világszerte sok helyen elkél a támogatás. Számomra Afrika és Etiópia nagyon fontos, hiszen a másik felem oda húz, így nekem egyértelmű volt, hogy ha tudok segíteni, akkor segítek is. Megtisztelő számomra, hogy az elmúlt évek munkájának gyümölcseként jószolgálati nagykövetté avattak. Minden erőmmel azon leszek, hogy ezután is felhívjam Afrika problémáira az emberek figyelmét és személyesen is részt vegyek a jótékonysági akciókban" - mondta Bebe, aki elkötelezett a Magyar Afrika Társaság törekvéseinek segítésében.

Az énekes fontos feladatának tartja, hogy megváltoztassa az emberekben azt a képet, ami azt mondja, hogy Afrika egy háborúkkal, betegségekkel, szegénységgel terhelt kontinens, valamint részt vesz a szervezet kampányaiban is.