Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szexuális erőszak ügyében nyomoznak a bicskei gyermekotthonban

2016.10.05. 18:24

Évekig molesztálhatta a bicskei gyermekotthon lakóit az intézmény vezetője,  hangzott el  az RTL szerda esti híradójában. A Házon kívül című műsor riporterének két áldozat is beszélt, arccal és névvel is vállalva a nyilatkozatot.

A 22 éves Pop Mert Julián 13 éves volt, amikor „János bácsi” kikezdett vele. „Arra gondoltam, mielőbb legyen vége, és kimehessek” – mondta. Négy évig zaklatta őt a férfi, de a fiú senkinek nem mert szólni, magát hibáztatta a történtekért.

Illés Leventét nyolc évig molesztálta az igazgató, 12 évesen kellett elszenvednie az első erőszakot. Egy lány arról beszélt, „nyílt titok volt az otthonban, hogy János bácsi szereti a fiatal fiúkat”.

A rendőrség egy hónapja nyomoz szexuális erőszak gyanújával. A Házon kívül stábja kereste az igazgatót, aki nem akart nyilatkozni.

A férfi huszonhat éve vezeti az intézményt, Bicske díszpolgára, állami kitüntetést is kapott példás munkájáért.