Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Így mulat egy magyar úr: Rogánék a limuzinért se fizettek

2016.10.05. 06:50 Módosítva: 2016-10-05 06:51:10

A miniszterelnöki kabinetet vezető miniszter hétvégi, a népszavazási kampány hajrájának idejére eső esküvői látogatásáról újabb szórakoztató részlet derült ki ma, a Népszabadság jóvoltából. A nyírségi celebeseményre az állítólag 5,5 éves kisfiuk kímélése érdekében helikopterrel látogató Rogán családról már korábban kiderült, hogy a repülés 1,5 millió forintos költségét családi cégük számlájára intézték, készpénz fizetése nélkül.

Bebizonyosodni látszik az is, hogy Rogánék szombaton, odafelé is helikopterrel utaztak: este hét körül landolt egy helikopter a kisvárdai vár mellett, melynek utasai egy nagy fekete autóba szálltak át. Ez egybevág azzal, hogy Rogán szerint a kései indulás miatt az egyházi és a polgári szertartást is lekésték. Ha tényleg Rogánék voltak az utasok, a kabinetminiszter az úttal kapcsolatban már a második hazugsággal bukik le: sem akkor nem mondott igazat, amikor arról beszélt, hogy nem helikopterezett és összekeverhették valakivel, sem akkor, amikor úgy módosított, hogy odafelé kocsival utaztak.

D  AS20150916017
Fotó: Kovács Tamás / MTI

Most viszont az is kiderült, hogy a Budaörsi repülőtéren vasárnap őket felszedő német rendszámú S500-as Mercedesért sem fizettek. Erről a Rogán-vezette minisztérium azt közölte a lappal, hogy

"egy kedves ismerősük"

ment ki értük a reptérre. A mintegy 30 milliós kocsi amúgy a prémiumautók és sofőrök kikölcsönzésével foglalkozó Valton-Master Car Kft. flottájába tartozik, napi 80 ezer forintért bérelhető.

A Népszava meg nem nevezett forrásra hivatkozva azt írja, hogy Rogán Cecília cége, Nakama & Partners Facebook-hirdetésekkel ellentételezte a légiutat. Hogy a helikoptert üzemeltető cég számára ebben mi volt a hozzáadott érték, miért nem maga hirdetett, az nem világos.

A Népszabadság szerint egyébként Rogánék kb. 25 percet spóroltak a helikopterezéssel: a lap munkatársai a sztrádán 2 óra 25 perc alatt értek a fővárosból az esküvő helyszínére. Számításuk szerint ha kiautóznak Budaörsre, majd a landolás helyétől autóval érkeznek az esküvőnek otthont adó rendezvényközpontba, két óra az út.