Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Taxiskommandót toboroz a kormány

2016.10.05. 07:45

2017 januárjában egy új, a Nemzeti Közlekedési Hatóság alá tartozó, még név nélküli szervezet áll fel, hogy ellenőrizzék az áru- és személyszállítást végzőket – tudta meg az NFM-től a Világgazdaság. Az új szervezet tagjait már toborozzák, a létszámról csak később nyilatkoznak. Az jelentkezőktől nem várnak el  felsőfokú végzettséget. A szervezet működésére idén 615, 2017-től évi 995 millió forintot szánnak.

Az ellenőrzéseket 24 órában végzik majd, a fejlesztési tárca szerint az új szervezetre azért van szükség, hogy a "közúti árufuvarozás mellett a személygépkocsis személyszállítással kapcsolatos előírásokat is eredményesen betartathassák". A szervezet felállítását májusban eredetileg az Uber elleni fellépés eszközének szánták, ám az online utazásszervező időközben kivonult Magyarországról. A lap szerint az új célpont a taxis hiénák lehetnek.