Viola
-5 °C
-2 °C

Idősebb lehet a Teréz körúti robbantó, mint ahogy először gondolták

2016.10.06. 06:50 Módosítva: 2016-10-06 09:35:52

Idősebb lehet a Teréz körúti robbantó, mint ahogy azt eddig gondolták, írja a Magyar Idők egy szakértőre hivatkozva. Bár elég jó minőségű videó is készült róla, a robbantót eddig senki nem ismerte fel. A nyomravezetőnek nettó 10 millió forintot fizet a rendőrség. 

A férfit a robbantás után kiadott személyleírásban még 20-25 évesnek írták le. Egy  személyiségelemzéssel és profilalkotással foglalkozó szakember a jobb minőségű videó alapján úgy véli, a merénylő inkább egy középkorú, 40-50 éves férfi lehet. Láthatóan sportos, edzett, és jelenleg is ügyel a fittségére.

A szakember szerint szikár, vékonyabb alkat, aki a hétköznapi életében még véletlenül sem öltözik úgy, ahogy az a felvételeken látszik. A vásárlás során még nála volt a hátizsák, amelyben ott lehetett a pokolgép. A feltűnő sivatagi katonai kalap a figyelemfelhívást erősítette. Az elkövető azt akarta, hogy mindenki a kalapra emlékezzen, és ne más, fontos részletekre, például az arcára.

A Magyar Idők szerint a nyomozók már elemzik a mobilhálózati cellák adatait. Ehhez az FBI korábban átadott a Nemzeti Nyomozó Irodának egy szoftvert, amivel behatárolható, hogy milyen telefonok működtek a robbantás környékén. Ennek a vizsgálatnak azonban akkor nem sok értelme van, a tettesnél nem volt mobil vagy azt a robbantás után eldobta. 

A nyomozást irányító Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint a hatóság továbbra is egy 20-25 éves fiatalembert keres, aki a szeptember 24-i robbantás elkövetésével gyanúsítható.  

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!