Művér a metróban, terrorelhárítók gyakorlatoztak a Puskás Ferenc Stadionnál

2016.10.06. 06:23 Módosítva: 2016.10.06. 09:43

Nagyszabású terrorelhárítási gyakorlatot tartottak szerda éjszaka a 2-es metró Puskás Ferenc Stadion állomásánál. 

A valósághű szimulációt művérrel összekent és csonkolt végtagú statiszták is segítették. A metróalagutat füsttel borították be, a terrorelhárítók pedig egy betört ablakú metrókocsin gyakoroltak. Egy robottal egy gyanús csomagot is felrobbantottak.

A gyakorlaton a Terrorelhárítási Központ több egysége, valamint lengyel, szlovák és cseh terrorelhárítók is részt vettek, írja a Hirado.huOtt volt Orbán Viktor, Tarlós István főpolgármester, Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Simicskó István honvédelmi miniszter és Pintér Sándor belügyminiszter is. 

Orbán Viktor beszédet is mondott. A felsorakozott terrorelhárítókat arra figyelmeztette, hogy "a terroristák elszánt emberek, és nekünk legalább olyan elszántnak kell lennünk, mint ők". A miniszterelnök szerint ha nem vagyunk legalább olyan jók, mint az elkövetők, akkor nem is tudjuk megakadályozni és megtorolni a velünk szemben elkövetett cselekményeket.

Orbán biztosította a TEK-eseket arról, hogy számíthatnak a kormányra a munkájukban. Céljuk, hogy a terrorelhárítás nehéz munkáját végző magyar fiatalok biztonsága, ellátása, megbecsültsége ne különbözzön attól, mint amit amerikai, német vagy osztrák társaik kapnak.