Jobbikos javaslatra 832 ezer forintra büntette az NVB a Kétfarkú Kutyákat

2016.10.07. 17:44

Közel egymillió forintos, 832 ezres bírságot szabott ki a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) pénteki ülésén a Magyar Kétfarkú Kutya Pártra (MKKP) a viccpárt mobilapplikációja miatt.

Kovács Gergőék nem úszták meg

A Szavazz Érvénytelenül app segítségével az emberek lefotózhatták és megoszthatták a kidekorált, érvénytelen szavazólapjukat – az Index gyűjtését a legjobb érvénytelen szavazatokból itt lehet visszanézni –, csakhogy az NVB már egy korábbi döntésében figyelmeztette a Kétfarkú Kutyákat, hogy az appjuk sérti a választás tisztaságát. Pénteken ismét erről az appról kellett döntenie a testületnek, mivel egy magánszemély ismét panasszal fordult miatta az NVB-hez.

A pénteki ülésen eleinte úgy nézett ki, hogy az NVB egyszerűen csak ismét jogsértőnek minősíti az MKKP appját, azonban a határozat megszavazása előtt egyszer csak szót kért a Jobbik pártdelegáltja. Az eset „súlyosságára" hivatkozva ő dobta be azt a javaslatot, hogy igenis állapítson meg a bizottság komolyabb pénzbüntetést.

A radikális párt delegáltjának ötlete gyorsan támogatásra lelt a fideszesek között is, és végül 8-1-es arányban, az LMP delegáltjának ellenszavazatával ki is szabta az NVB a pénzbüntetést. Az MSZP delegáltja nem volt jelen az ülésen.

Karácsony Gergőék megúszták

Nem kapott viszont büntetést a Párbeszéd Párt (korábban Párbeszéd Magyarországért) a vasárnap a Kúria döntése ellenére is megtartott, jogszabálysértő demonstrációja miatt.

De csak azért nem, mert a határidőig nem érkezett senkitől ezzel kapcsolatos magánbeadvány.  • Hírek
  • Lakáshitel