Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Jobbikos javaslatra 832 ezer forintra büntette az NVB a Kétfarkú Kutyákat

2016.10.07. 17:44

Közel egymillió forintos, 832 ezres bírságot szabott ki a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) pénteki ülésén a Magyar Kétfarkú Kutya Pártra (MKKP) a viccpárt mobilapplikációja miatt.

Kovács Gergőék nem úszták meg

A Szavazz Érvénytelenül app segítségével az emberek lefotózhatták és megoszthatták a kidekorált, érvénytelen szavazólapjukat – az Index gyűjtését a legjobb érvénytelen szavazatokból itt lehet visszanézni –, csakhogy az NVB már egy korábbi döntésében figyelmeztette a Kétfarkú Kutyákat, hogy az appjuk sérti a választás tisztaságát. Pénteken ismét erről az appról kellett döntenie a testületnek, mivel egy magánszemély ismét panasszal fordult miatta az NVB-hez.

A pénteki ülésen eleinte úgy nézett ki, hogy az NVB egyszerűen csak ismét jogsértőnek minősíti az MKKP appját, azonban a határozat megszavazása előtt egyszer csak szót kért a Jobbik pártdelegáltja. Az eset „súlyosságára" hivatkozva ő dobta be azt a javaslatot, hogy igenis állapítson meg a bizottság komolyabb pénzbüntetést.

A radikális párt delegáltjának ötlete gyorsan támogatásra lelt a fideszesek között is, és végül 8-1-es arányban, az LMP delegáltjának ellenszavazatával ki is szabta az NVB a pénzbüntetést. Az MSZP delegáltja nem volt jelen az ülésen.

Karácsony Gergőék megúszták

Nem kapott viszont büntetést a Párbeszéd Párt (korábban Párbeszéd Magyarországért) a vasárnap a Kúria döntése ellenére is megtartott, jogszabálysértő demonstrációja miatt.

De csak azért nem, mert a határidőig nem érkezett senkitől ezzel kapcsolatos magánbeadvány.