Tényleg áttörtek Szerbiából a migránsok a népszavazás után, mind a hatan

2016.10.07. 17:02
Ugye mindenki emlékszik még a köztévé vasárnapi riogatására? Csütörtökig hat migránst fogtak el.

A migránsok készen állnak arra, hogy a lehető legrövidebb időn belül tovább induljanak Magyarország felé – így riogatott a köztévé vasárnap napközben, amikor már komolyan félhettek tőle a Fideszben, hogy nem lesz elég a részvétel a kvótanépszavazás eredményességéhez. A köztévé tudósítója olyasmiket mondott bele rezzenéstelen arccal a mikrofonba, hogy „olyan hírek, információk" terjednek a menekültek körében, hogy a népszavazás után Magyarország esetleg már hétfőn megnyithatja előttük a határait.

Hogy ehhez képest mi történt a valóságban, már megírtuk: újvidékig sem jutottak a menekültek. Egy helyszíni beszámoló szerint ráadásul nem ezer, hanem nagyjából kétszáz, és nem életerős, hanem kimerült és lesoványodott szerencsétlenekről volt szó.

És hogy végül hányan jutottak át a határon? A police.hu hivatalos összesítése szerint:

  • október 3-án, a népszavazás másnapján 0 migránst fogtak el
  • október 4-én szintén 0 migránst fogtak el
  • október 5-én 6, azaz hat migránst fogtak el
  • október 6-án ismét csak 0 migránst fogtak el.

A kvótanépszavazást követő hét eddigi mérlege hétfőtől csütörtökig tehát 6, azaz hat darab migráns. Ez tehát az a menekültáradat, amelyik áttört Szerbia felől. De nyilván lehetett volna sokkal rosszabb is, hiszen honnan is tudhatták volna vasárnap a közmédia tudósítói és szerkesztői, hogy éppen felelőtlenül próbálják az urnákhoz riogatni a magyarokat.  • Hírek
  • Csok