Ferenc
11 °C
30 °C

Ha működőképes, a Médiaworks újraindítja a Népszabadságot

DMOHA20130129021
2016.10.08. 20:51 Módosítva: 2016.10.08. 20:59

A Mediaworks haladéktalanul tárgyal a Népszabadság finanszírozásáról vagy újraindításáról, amennyiben a szerkesztőség vezetése olyan stratégiát és üzleti tervet tesz le az asztalra, amely alapján biztosítható a hosszú távú gazdaságos működés -  ezt az ajánlatot tette a lapot kiadó társaság a Népszabadság szerkesztőségének.

A kiadó szombat esti közleménye szerint a Mediaworks menedzsmentje azonnali egyeztetést kezdeményezett a Népszabadság felfüggesztésével és újraindításával kapcsolatban Murányi András főszerkesztővel. A felek megállapodtak arról, hogy vasárnap folytatják az egyeztetéseket az üzemi tanács és a szakszervezet bevonásával.

Az MTI-ben megjelent közlemény szerint a  Népszabadság főszerkesztője ismertette a menedzsmenttel a szerkesztőség álláspontját. Eszerint a szerkesztőség határozott célja, hogy "együtt maradjon, kizárólag az eddigi, független szakmai minőséget állítsa elő". Hogy ez lehetséges-e és milyen formában és konstrukcióban, arról tovább egyeztetnek a felek.

Az ATV úgy tudja: a kiadó eleve teljesíthetetlen feltételt szabott a szerkesztőségnek. Ennek lényege az volt, hogy nullszaldós üzleti tervet készítsen. 

A Mediaworks szombat reggel jelentette be, hogy szombattól felfüggesztette a Népszabadság nyomtatott és internetes kiadását a lap új koncepciójának kialakításáig. A kiadó döntését közleményében azzal indokolta, hogy a lap példányszáma az elmúlt tíz évben 74 százalékkal, azaz 100 ezer példányt meghaladó mértékben csökkent, 2007 óta pedig több mint 5 milliárd forint veszteséget termelt, és idén is jelentős veszteséget halmozott fel. 

Rövid összefoglalónk a Népszabadság megszüntetésről.