Németh Szilárd örül a Népszabadság felfüggesztésének

2016.10.08. 14:23

Szerintem már épp itt volt az ideje, hogy bezárjon a Népszabadság váratlanul, nekem ez a szerény véleményem. A Szabad Nép volt az elődje ennek a lapnak, úgy is viselkedik egyébként, tehát, én nem fogok krokodilkönnyeket hullatni a Népszabadságért

− mondta Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke az RTL Klub kérdésére, hogy mit szól ahhoz, ami a Népszabadsággal történt ma reggel.

Szombat reggel felfüggesztették a Népszabadság nyomtatott és internetes formában történő kiadását is. A Nol.hu szombat reggel óta nem volt elérhető ( azóta egy közleményt adtak ki rajta), de a nyomtatott újság szombaton még megjelent.

A szerkesztőséget  nem értesítették előre  erről a megdöbbentő lépésről, a lap munkatársai szerint puccs történt. A kiadó szerint a lap új koncepciójának kialakításáig, illetve megvalósításáig tart a felfüggesztés. A dolgozókat nem engedik be a szerkesztőségbe, nem férnek hozzá emailjeikhez, céges telefonjuk nem működik. A lap több munkatársa szombat reggel motoros futár által kézbesített levelet kapott, hogy felmentik őket a munkavégzési kötelezettség alól. Fizetést még kapnak (de csak az alapbérüket), de mától nem kell dolgozniuk.

Eddig minden parlamenti párt elítélte, amit és ahogy műveltek a Népszabadsággal és annak újságíróival, kivéve természetesen a Fideszt és a KDNP-t. A rezsibiztos törte meg egyedül a csendet, ő is újságírói kérdésre. És így sikerült.